Egy friss tanulmány szerint már a dollár a legkeresettebb deviza a kriptopénz forgalomban

A GreySpark tanácsadó cég tanulmány szerint a dollár a legkeresettebb deviza a kriptopénz kereskedési forgalomban a bitcoinnal és az altcoinokkal szemben.

Már a dollár a legkeresettebb deviza a váltáskor

A menedzsment és technológiai tanácsadással foglalkozó GreySpark cég szeptember 4-én megjelentetett tanulmányában a kriptopénz piaccal foglalkozik. Az elemzésből arra derült fény, hogy ma már a dollár a legkeresettebb deviza a kriptopénz piacon. Ezzel úgy tűnik regionálisan áttevődött a kereskedés volumene a világ egyik féltekéjéről a másikra.

A kutatás a kriptopénzek népszerűségének elemzésével foglalkozik, visszanyúlva a 2017 év vége felé tapasztalt robbanásszerű piaci növekedésig.

Többek közt a GreySpark elemzői is arra jutottak, hogy a kriptopénzek árfolyama magas korrelációt mutat a google keresési eredményekkel. Tehát amikor a bitcoin árfolyama is a csúcson volt, akkor a Google-n is rekord mennyiségű keresés zajlott le a bitcoin és a kriptopénz szavakra. Hasonló eredményekre jutott korábban már több elemző is.

Érdeklődés a bitcoin iránt
Egy korábbi Google Trendek felmérés a bitcoinra keresésről

A tanácsadó cég elemzése emellett kitér arra, hogy a kereskedésben az elmúlt időszakban a dollár vált a legkeresettebb devizává hagyományos pénzek közül, ahonnan pénz áramlik a szektorba. Korábban ezt a szerepet a kínai jüan, majd később a japán yen és a dél-koreai won töltötte be. A szabályozások változásával azonban a kriptopénz kereskedés regionális szerepe átrendeződött a piacon.

A kriptopénz kereskedés 3 nagy régiója: tilt, tűr, támogat

A GreySpark elemzése három nagy csoportba osztja az országokat attól függően, hogyan viszonyulnak a kriptopénz kereskedéshez.

Kriptopénz kereskedés 3 régiója

  1. Ausztrália, Japán, Dél-Korea és Svájc azok az országok, amelyek gyorsan elfogadták a kriptopénzzel kapcsolatos szabályozásokat és ezzel utat engedtek a kriptopénzes termékeknek és szolgáltatásoknak az országban.
  1. Kanada, Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok több másik országgal együtt óvatosan közelítette meg a kriptopénzek jogi helyzetét és különös körültekintéssel alkotta meg a szabályozást az új eszközcsoport kapcsán.
  1. Kína és Kolumbia pedig teljes elutasítással válaszolt az új technológiai fejlesztésre, mindenféle módon tiltja és bünteti a kriptopénz kereskedést az országban.

Bár az országok eltérő mértékben tiltják, tűrik vagy támogatják a kriptopénzeket, az már másik elemzésből is kiderült, hogy egyelőre nem csökken a lelkesedés a kriptopénzek iránt és a befektetők továbbra is tervezik a kriptopénzek tartását a portfóliójukban a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük