Az ausztrálok már bitcoinnal is kiegyenlíthetik a számláikat

Az ausztráloknak nem kell többet csak az ausztrál dollárra hagyatkozniuk mikor a közüzemi számláikat szeretnék befizetni.

Egy új partnerségi megállapodásnak köszönhetően a kriptotőzsde Cointree és az online számlázási platform Gobbill kifejlesztett egy kriptovaluta számlázási rendszert, amit az ausztrálok számláik kiegyenlítésére tudnak használni függetlenül, hogy rendelkeznek bitcoinnal és altcoinokkal, vagy sem.

Cointree és Gobbill partnerség az ausztrál kriptovaluta elfogadottság érdekében

A Cointree kriptotőzsde szerint, mely már eleve rendelkezett egy kriptovaluta számlázási rendszerrel, így sokkal robusztusabb szolgáltatást tudnak nyújtani a felhasználóiknak. A Financial Review írása alapján a Gobbill fogja a közvetítő szerepét betölteni, gyűjteni a befizetéseket és kiegyenlíteni a számlákat.

A partnerséget Shendon Ewans Gobbill társalapító így kommentálta az ausztrál pénzügyi portál hasábjain:

Csak a múlt évben indultunk és kis felhasználószámunk van, de a Cointree és a másik partnerünk, a MyProsperity segítségével nagy növekedésre számítunk. Előre ugorva az időben azt látjuk, akár tetszik akár nem, a mindennapi életünk része lesz. A Gobbill már most lehetővé tesz, hogy az emberek kártyával vagy bankszámlájukkal fizessék be közüzemi számláikat, és most már kriptovalutákkal is megtehetik.

A Cointree operációs igazgatója, Jess Rendon szerint:

Csak a múlt évben [a Cointree] 100 millió ausztrál dollár számlát egyenlített ki és tízszeres növekedést könyvelhetett el fizetési funkciójával.

Az új partnerség üdvözítően hathat Ausztrália kissé enervált virtuális pénzhívőire. Az országban a bankok többsége továbbra is ellenségesen tekint a bitcoinra és az altcoinokra, annak ellenére, hogy az elfogadottság egyre nő: 2017. nyara óta a kenguruk országa már pénzként kezeli a bitcoint, három héttel ezelőtt pedig az ausztrál tartomány Queensland jelentette be, hogy kriptostartupba fektetnek.

Számlabefizetés kriptovalutákkal

A Cointree-Gobbill partnerség mellett más platformok is a közüzemi számlák kriptovalutás kiegyenlítésére rendezkedtek be.

2018 májusában indult a szintén ausztrálok gründolta Living Room of Satoshi, ami lehetővé teszi a helyi számlák bitcoinnal, lightning bitcoinnal, ethereummal, litecoinnal és még 10 másik alternatív koinnal történő kiegyenlítését. A statisztikák alapján eddig mintegy 5 millió dollár értékű kriptovaluta alapú számlabefizetést kezdeményeztek az ausztrálok.

De nem csak Ausztráliában terjed a kezdeményezés.

Szici még májusban írt egy cikket a csehországi Pražská Plynárenská energiaszolgáltatóról, mely több mint 420 000 háztartást lát el fűtéssel és árammal az országban, és az ügyfelei bitcoinban is rendezhetik közüzemi számláikat.

Egy másik EU-s vállalat, a BitBill oldalán elérhető a kriptovalutás számlabefizetés átutalással és támogat minden Egységes Euró Fizetési Övezet (SEPA) tagországot, beleértve Magyarországot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük