TD Ameritrade CEO: az ügyfeleink bitcoint akarnak

Az elmúlt évben többször is szárnyra kapott a hír, hogy a TD Ameritrade, a világ egyik legnagyobb brókerszolgáltatója már nyakig benne van a bitcoin és altcoin kereskedésben.

A több mint 11 millió ügyféllel rendelkező és 1000 milliárd dollár ügyfélletétet kezelő TD Ameritrade a múlt évben fektetett be az Eris Exchange (ErisX) kriptotőzsdébe.

A múlt év októberi hír rögvest kicsapta a hurrázást a kriptoközösség trader szekciójában, és egyfajta messiási ígéretként kezelte a bejelentést. Azóta ugyan nem sok történt az ErisX terén, de a TD Ameritrade ügyvezető igazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy megnövekedett az ügyfelek részéről a digitális eszköz kereskedelemre való igény.

TD Ameritrade CEO-ja szerint Bitcoinnal akarnak kereskedni az ügyfelek

A Facebook Libra elindulása, az április óta tartó emelkedés újra a kriptók irányába fordította a szélesebb kereskedői közösség figyelmét. Tim Hockey, a leköszönő TD Ameritrade ügyvezető a The Street oldalnak nyilatkozva közölte, “az ügyfelek érdeklődnek” a Bitcoin és altcoin kereskedelem iránt.

Szerinte az érdeklődést megugrása a Libra projektnek tudható be, amit óriási médiafigyelem kísér szerte a világon és egyben a szabályozókat és államfőket is a projekt kommentálására ösztökélt. A Libra projektet, és azzal kontextusban a bitcoint még Donald Trump is kommentálta.

Az aktív befektetők szintén egy másik tényező, akik olyan alternatív befektetési eszközosztályt keresnek, amik jóval túlteljesítik az államkötvény piacokat és részvénypiacokat.

A TD Ameritrade platformjai közül a Think or Swim például már most is támogatja a szabályozott bitcoin instrumentumokat, mint a CME bitcoin határidőseit. Ám ez csak akkreditált és intézményi befektetőknek érhető el komolyabb tőkével a zsebükben.

Ezzel párhuzamosan folytatódik az ErisX fejlesztése, amint keresztül a TD Ameritrade 11 milliós ügyfélserege is bekapcsolódhatna a kriptovaluta kereskedelembe. A múlt évben Steven Quirk, a TD Ameritrade kereskedési és oktatási igazgatója a CNBC csatornának a következőt nyilatkozta az ErisX befektetésről:

Ami számunkra igazán vonzó [az ErisX-ben], hogy a Bitcoin szektor legnagyobbjaival kerülünk kapcsolatba, mind a DRW és mind a Virtu a szektorban tevékenykedik, miközben itt van a Cboe is partnerségben a NEX-xel. Szóval megvannak az emberek akik kiismerik magukat a szektorban és amit mi rakunk az asztalra az egy stratégiai befektető, mely tapasztalt a pénzügyi termékek bevezetésében és több mint 11 millió kiskereskedői ügyféllel rendelkezik.

Mialatt páran már kijelentik, hogy az ErisX hamarosan indulásra kész, addig a leköszönő Hockey szerint erre még várni kell. A The Street-nek adott interjújúban kihangsúlyozta, a TD Ameritrade egy “mászás, sétálás, futás” fokozatos stratégiát követ, mert nem szeretné, ha báriféle szabályozói felülvizsgálatra kerülne sor, különösen okulva a Libra példájából.

Nem az egyetlen komoly szereplő, ami a kriptókra feni a fogát

A TD Ameritrade nem az egyetlen komoly bróker, ami a kriptókban látja a jövőt. A Bloomberg jelentése szerint az E*Trade, a TD Ameritrade egyik legkomolyabb versenytársa, bitcoin és ethereum kereskedelem bevezetésén dolgozik és a vállalatnak már csak egy szabályozott letétkezelő megoldás kifejlesztésére vagy partnerségére van szüksége.

A Bakkt lehet a másik elefánt a porcelánboltban, ami elsősorban a BitMEX pozícióira lesz majd hatással a szabályozott bitcoin és ethereum határidőseivel. A vállalat a múlt héten jelentette be, hogy megkezdte a platformja béta tesztelését.

Bármit is kínál a jövő a kriptopénz piacoknak, az intézményiek és wall street nagykutyái már a spájzban bujkálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük