Technikai hiba miatt 6100 dollárért vehettek a felhasználók BTC-t egy kriptotőzsdén, a tőzsde kéri vissza a pénzt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjén egy technikai hiba miatt 6100 dollárért lehetett bitcoint vásárolni. A tőzsde ugyan felfüggesztette a kereskedést, sokan mégis BTC-hez jutottak. A váltó most kéri vissza a pénzt.

A PDAX, Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb kriptotőzsdéje kínos szituációba keveredett. Február 16-án egy technikai hiba miatt 6100 dollárért vásárolhattak a felhasználók bitcoint, mivel a malőr következtében 88%-kal csökkent a BTC árfolyama a platformon.

A hatalmas “árengedmény” miatt a felhasználók több ezer BTC-t vásároltak a tőzsdén, így gyakorlatilag villámgyorsan milliomosok lettek. Sokan azonnal átváltották a BTC-t fiat pénzre és lehívták az összeget, míg mások átutalták a kriptovalutákat más kriptotőzsdékre. A PDAX most azt kéri ezen felhasználóktól, hogy haladéktalanul utalják vissza a BTC-t, különben jogi következményekkel kell szembenézniük.

A technikai hiba következtében 36 órára leállt a kriptotőzsde, több felhasználó viszont arról számolt be, hogy most sem tud hozzáférni a fiókjához. Egy felhasználó azt írta a Reddit-en, hogy mikor lecsökkent a bitcoin ára a platform zavara miatt, sikerült kriptovalutát vásárolnia a csökkentett áron.

Sikerült a megvásárolt BTC-t egy másik, PDAX-on kívüli tárcába átvinni, még mielőtt lezárták volna a kereskedést” – magyarázta a Redditor.

Majdnem 24 óra elteltével viszont kapott egy üzenetet a kriptotőzsdétől, amelyben arra kérték, hogy utalja vissza a jogtalanul vásárolt BTC-t, mivel a platform kereskedési szabályait megsértette. Amennyiben nem tesz eleget a kérésnek, úgy a kriptotőzsde jogi lépéseket tesz.

Február 23-án Nichel Gaba, a PDAX vezérigazgatója sajtótájékoztatót tartott, amiben tisztázta az előző hét eseményeit. Kijelentette, hogy a tőzsde megnövekedett forgalma miatt következett be a technikai hiba, ami miatt csökkent a bitcoin ára.

Érthető, hogy sok felhasználó ideges, de sajnos az általuk megvásárolt bitcoin soha nem volt a tőzsde birtokában.”

Gaba külön kihangsúlyozta, hogy a tőzsde ügyfeleinek mindössze 0,2%-a nem tudott hozzáférni a fiókjához.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.