Texas kormányzója lehetővé akarja tenni a Bitcoinnal való fizetést a szupermarketekben

Az Amerikai Egyesült Államok 28. állama, vagyis Texas és a világ vezető digitális fizetőeszköze, a Bitcoin románca egyre nagyobb méreteket ölt. Olyannyira, hogyha ilyen tempóban fog haladni az adoptáció, a szóban forgó állam a BTC Mekkájává fogja kinőni magát.

Az eddig érvénybe lépett rendeletek fényében Texas és a kriptovaluták zászlóshajójának kapcsolatáról akár egy egész estés romantikus film is készülhetne. Ez erős túlzásnak hathat, azonban az amerikai állam egyike a Bitcoint legelszántabban támogató közigazgatási egységeknek. Ebben viszont jócskán benne van a keze a kormányzónak, Greg Abbott-nek is, akinek a közbenjárása nélkül ma nem ott tartanának ahol. Sokan támadják is hozzáállása miatt, őt ugyanakkor ez egyáltalán nem hatja meg. Tudniillik, nem titkolt célja az, hogy Texas állama a BTC fellegvárává váljon.

A kormányzó már korábbiakban is számos olyan rendelet bevezetését indítványozta, amely jótékony hatással lett a texasi kriptovilágra. Többek között ilyenek a blokkláncok fejlesztéséről vagy a bányászfarmok üzemeltetéséről szóló jogszabályok is. Emellett nemrégiben a United Texas Bank lett a MoneyGram és Circle formabontó együttműködésének összekötője.

BTC in supermarket Továbbá, olyan vállalatoknak is segített az államba migrálniuk, amelyeknek előző székhelyük nem engedélyezte a kriptovalutákkal való ügyletek lebonyolítását. Ezenfelül a kormányzó még azt is nyilatkozta, hogy szerinte minden egyes szupermarketben lehetővé kellene tenni a kriptókkal való fizetést. Illetve véleménye szerint a kriptovalutáknak csak a csillagos ég szabhat határt.

A soha viszont nem látásra Kína, üdv Texas! 

Kína se veled, se nélküled kapcsolata a BTC-vel ezzel szemben egyre inkább elriasztja az országban tevékenykedő befektetőket. Ezen cégek nagy részének már elege van a folytonos huzavonából és fenyegetésekből, így készek arra, hogy Texasba költöztessék át központjukat.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi teszi ennyire különlegessé az államot? A kriptovalutákra vonatkozó szemléletmódján kívül igazából semmi sem. De ez éppen elégnek bizonyul a digitális eszközöket pártolók szemében. Mi több, nem is szándékoznak visszavenni a gyors ütemben zajló átállásból. Ez pedig még kedvezőbb körülményeket fog biztosítani a jövőben mind a beruházóknak, mind a civileknek.

Forrás: sanfranciscotribe.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük