Több milllió dollár értékű bitcoin bányagép tűnt el

A jelentések szerint több, mint 10 ezer ASIC bányászgép tűnt el a Bitmain kínai raktárából. A gépek eltűnésének köze lehet a Bitmain két vezetője közötti harchoz. 

Június közepe óta folyamatosan jönnek a hírek, hogy a Bitmain hatalmi harcát nem sikerül rendezni az alapítók között. Miközben évek óta a Bitmain a vezető hardver gyártó az ASIC piacon, a cég két alapítója Jihan Wu és Micree Zhan között egyre csak elmérgesedett a viszony.

A legfrissebb hírek szerint, mont 10 ezer Antminer gép tűnt el a Bitmain kínai raktárából, amelyeket “illegálisan” átvittek egy másik kínai tartományba. Bár nem tudni pontosan, hogy melyik modellből mennyi gépet vittek el, a jelentések szerint a vízhűtéses S9, az S és T sorozat gépei mellett eltűnt egy prototípus modell is. Mivel egy bányászgép ára 1-3 ezer dollár, az eltűnt ASIC gépek együttes összege több millió dollár is lehet.

A Bitmain körüli legulolsó hírek még arról szóltak, hogy Micree Zhan megtiltotta, hogy a cég Shenzen városában működő gyárából kiküldjék az ASIC bányászgépeket. A helyi források szerint, pénteken Jihan Wu a saját kezébe vette az irányítást és szövetségesei vihették el a 10 ezer bányászgépet.

A cég körüli újabb probléma nem is jöhetett volna rosszabbkor. A Bitmain egyik riválisa, az eBang épp most adott be részvénykibocsátásra kérelmet az Egyesült Államokban, mikörben a másik versenytársa, a MicroBT egyre nagyobb piaci részesedést szerez. Miközben sokan már a Bitmain saját részvény kibocsátását várják, amíg a belső harcok nem rendeződnek, nehéz lesz befektetőket szerezni a viszály fenntartása mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.