Többen akarnak bitcoint venni, mint aranyat a Google keresések szerint

A Google keresési eredmények szerint ma már többen akarnak bitcoint venni, mint aranyat. A piacot a BuillonVault arany és nemesfém kereskedési platform elemezte.

Nem kell arany a befeketőknek

Adrian Ash, a BullionVault vezető elemzője hívta fel rá a figyelmet, hogy már nagyobb a kereslet a bitcoin iránt az aranyhoz képest. A BullionVault az egyik legnagyobb  arany és ezüst kereskedéssel foglalkozó online piac a világon.

többen akarnak bitcoint venni, mint aranyatAsh elemzésében elmondta, hogy az arany iránti kereslet októberben harmadára esett vissza. Az előző 12 hónap átlagához képest 31.5%-kal kevesebb értékű arany cserélt gazdát az elmúlt hónapban. Ráadásul nem is ez az első hónap, hogy esik a kereslet az arany iránt. Már szeptemberben is sokkal alacsonyabb kereslet volt tapasztalható a piacon.

Adrian Ash elmondta, hogy miközben az amerikai piacok csúcsokat döntenek minden nap, nem csoda, hogy az arany ára visszaesett. A biztosítási célú befektetés most a háttérbe szorul, mert a részvények legyőzhetetlennek tűnnek. Sem a Brexit, sem pedig a katalán függgetlenségi krízis nem tudta megdönteni az emelkedésben lévő európai piacot.

Trendibb bitcoint venni, mint aranyat

Mindeközben pedig a bitcoin árfolyama hétről hétre új rekordot dönt meg.  A népszerűség növekedése egyre több befektetőt vonz a kriptopénz piacra. Miközben egyre kevesebben kereskednek arannyal, a bitcoin vásárlás iránt igény folyamatosan nő a Google keresési eredmények szerint.

Bitcoint venni

A Google adatai szerint, a “bitcoint venni” kifejezés már átvette az “aranyat venni” kulcsszavakat az elmúlt hónapokban. Úgy tűnik, az arany piaca felől a kriptopénz piac felé terelődik az érdeklődés. Ez pedig az árfolyamokon is meglátszik.

Az arany ára majdnem 3 százalékot gyengült az elmúlt hetekben. Ezzel szemben a bitcoin piaca egyelőre folyamatos növekedésben van. Többször előfordult, hogy napon belül is 5 vagy akár 10 százalékot emelkedett a bitcoin ára. Ezzel egyidejűleg fontos kiemelni, hogy jelenleg nagyon volatilis a kriptopénz piac. A magas profit mellett jelentős veszteségeket is fel lehet halmozni.

Aranyat venni

A bitcoin árfolyama már átlépte a 7000 dolláros árfolyam küszöböt is. A felhasználók száma is exponenciális növekedésbe kezdett, ahogy egyre több média visszhangot kapnak a kriptopénzek a sajtóban is.  Sokak számára a bitcoin már jelentős alternatív befektetési eszközt jelent a nemesfémek vagy akár a többi deviza kereskedésével szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük