Top 5 kriptovaluta, melyekbe 2022-ben megéri befektetni

A zuhanó árak közepette talán érzékeny témának minősülhet a kriptovalutába fektetés. Mi azonban továbbra is a hosszú távra tervezés hívei vagyunk, így megkockáztattuk elhozni kedves Olvasóink számára a top 5 legnagyobb potenciált ígérő coint, hogy még időben kihasználjuk az akciós árfolyamot.

Binance Coin (BNB)

A Binance kriptotőzsde natív valutája, a BNB egy rendkívül sokoldalú utility token. A tőzsde platformján fizethetünk vele a kereskedési költségekért, de akár árucikkek, ingatlanok, utazások, online szolgáltatások ellenértékeként is használhatjuk. Ami azt illeti, tekintettel a kriptotőzsde hírnevére, nem is csoda, hogy szóban forgó token ott lapul a digitális játékokban és a legtöbb Binance-fan tárcájában.

2017-es bevezetésekor a BNB értéke mindössze 0,11 dollár volt, azonban nemsokkal azután meghódította a 689 dolláros árfolyamcsúcsot. A tokent szakértők szerint mind a kereskedőknek, mind a befektetőknek egy rendkívül nagy potenciállal bíró inputként kell elismernie, mely hosszú távon minden befektetési portfólió értékét megnöveli.

Decentraland (MANA)

Ha valami elvontabbra vágynánk, és inkább fejest ugranánk a metaverzum üzletágban, érdemes egy pillantást vetnünk a Decentraland kriptovalutára.  Az Ethereum blokklánc alapú virtuális valóságban a felhasználók megélhetik álmaik kalandját, ingatlanokba fektethetnek be, melyekből egy valódi, profitorientált vállalkozást indíthatnak. A Decentraland ökoszisztémában minden tranzakciót MANA-ban, a platform saját coinjában bonyolítanak le. Mivel pedig a metaverzum mára már a digitális világra vágyók egyik legnépszerűbb játszótere, a MANA néhány évvel ezelőtti indulása óta dicséretre méltó eredményekkel büszkélkedhet.

A legtöbb kriptovaluta szakértő úgy véli, a MANA-ba fektetés kifejezetten okos lépés lehet, mivel értéke hosszú távon még a volatilitás ellenére is emelkedni látszik.

The Sandbox (SAND)

Ha már metaverzum, akkor The Sandbox – mely egyedi NFT-ken keresztül igyekszik összekapcsolni a virtuális teret a valósággal. A felhasználók a világ bármely tájáról megtervezhetik és testre szabhatják saját, digitális karaktereiket, majd a play-to-earn játékokkal szórakozva megkereshetik a kenyérre valót.

A SAND coin piaci teljesítménye már a bevezetésekor óriásit ment, ami tetemes nyereséggel kedveskedett a szerencsés befektetőknek. A CoinMarketCap adatai szerint 2020 közepén a SAND árfolyama 0,05 dollár volt, 2021 novemberében ugyanakkor már elérte az eddigi legmagasabb, 8,40 dolláros árfolyamszintjét. Jelenleg kedvezményes áron szerezhető be a tőzsdéken.

Ripple (XRP)

A Ripple 2020 vége óta próbálta kimenteni magát az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vádja alól, amely az XRP árfolyamának jelentős visszaesését eredményezte. A jogi csata miatt a coin piaci összértéke tekintetében a harmadik helyről a hatodik szintre zuhant vissza. Jelenleg kevesebb mint 1 dolláros, akciós árfolyamon juthatunk hozzá.

Az XRP – a közelmúltbeli lábadozása ellenére – a szakértők szerint képes lehet a visszatérésre, így még nem késő idén is befektetésre hajtanunk fejünket. A jóslatok és előrejelzések szerint az kriptó az év hátralévő részében összeszedi magát, és decemberre eléri a 2,14 dolláros hegycsúcsot.

Solana (SOL)

Az „Ethereum-gyilkos” Solana a paraméterek széles skáláján felülmúlja Vitalik Buterin találmányát. Hogy érzékeltessük a különbséget: a Solana másodpercenként több mint 65 000 tranzakciót képes feldolgozni, míg az Ethereum pusztán 16-ot. Arról nem is beszélve, hogy jóval alacsonyabb tranzakciós költségekkel rendelkezik, így vonzóbb alternatíva lehet azok számára, akik el szeretnék kerülni az ETH észbontó díjait.

Ha tehát szemfülesek kívánunk maradni, érdemes hosszú időre tervezni a kriptovalutával, mivel az Ethereum dominanciája az okosszerződések terén minden bizonnyal el fog halványulni.

Készült a Medium bejegyzése alapján.

***Figyelem! Fenti írásunk nem befektetési tanácsadás. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptodeviza, token és CFD befektetések tekintetében. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése fokozottan javasolt. Kereskedj felelősségteljesen.***