Rögtön a Trezor pénztárcádba vehetsz majd bitcoint, kis adagokban

A Trezor hardveres pénztárca gyártója lehetővé teszi a dollárköltség-átlagolásos módszerű, részletekben történő bitcoin-vásárlást. A megvásárolt érmék automatikusan a biztonságos pénztárcába mennek. Magyarországon a szolgáltatás még nem él.

A Trezor lehetővé teszi a DCA bitcoin vásárlásokat a hardvertárcájával kombinálva – jelentette be a cég. A DCA (Dollar Cost Averaging) a pénzügyi világban azt jelenti, hogy a befektető kisebb adagokban vásárolja meg az adott terméket. Általában egyenlő időközönként és egyenlő összegeket fordít vásárlásra, így egyfajta átlagáron jut a befektetéshez. Kiküszöböli azt a veszélyt, hogy egy egyszeri nagyobb vásárlás túl magas áron történjék. (De egyben azt a lehetőséget is, hogy egy nagyobb tételt olcsón tudjon kifogni.)

A Trezor automatikusan beszerzi

A felhasználók tehát automatikusan, rögzített árfolyamon szerezhetnek bitcoint. A DCA-alapú szolgáltatással vásárolt bitcoint automatikusan a Satoshi Labs cég által tervezett Trezor hardvertárcára utalják.

A Bitcoin jövőjének kulcsa az, hogy integráljuk azokat az embereket is, akiket jelenleg félelemmel töltenek el a kriptovaluták mondta Pavol Rusnák, a Trezor Company társalapítója.

Két dolog miatt aggódnak a kisbefektetők

Márpedig a cégnél azt tapasztalták, hogy az új felhasználók két dolog miatt aggódnak folyamatosan. Hogy megtalálják a tökéletes időpontot a piacra lépéshez, és hogy biztonságban tartsák a bitcoinjukat. Ez az integráció a cég szerint mindkettő problémát megoldja.

A Trezor Model T hardveres pénztárca. (Fotó: Trezor.io)
A Trezor Model T hardveres pénztárca. (Fotó: Trezor.io)

A Trezor még nem minden országban kínálja

A dollárköltség-átlagolás során úgy halmozhatunk fel egy eszközt, hogy nem próbáljuk meg “legyőzni a piacot”. (Az ugyanis szinte senkinek sem szokott sikerülni, még a legjobb guruk sem szokták eltalálni a gödör alját vagy az abszolút csúcsot.) A felhasználók egyszerűen megjelölik a megvásárolni kívánt bitcoin mennyiségét, beállítják az időkeretet, hogy milyen gyakran szeretnének vásárolni, és a felhasználók hullámhegyeken és hullámvölgyekben egyaránt vásárolnak.

A szolgáltatáshoz az Invity céggel működnek együtt, egy kriptopénz-infrastruktúra szolgáltatóval. Emellett a Swan Bitcoin az Egyesült Államokban, míg a BTC Direct Németországban, Belgiumban, Spanyolországban, Hollandiában és a Cseh Köztársaságban fogja támogatni a platformot.

A Trezor blogján részletesebben is bemutatja a szolgáltatást angol nyelven.

Kapcsolódó cikkeink:

Hamarosan jön az anonimitás szintjét növelő funkció a Trezor tárcákba is

Óvatosan kattints: adatszivárgás történhetett a Trezor e-mail szolgáltatójánál

Hogyan készülj fel a 2024-es Bitcoin felezésre?

Címlapkép forrása: Pixabay.com