Túl a 14 ezer dolláros küszöbön a Bitcoin, egy bálna csapott nagy hullámokat

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A bikák visszaszerezték az irányítást a kriptovaluta piacon, a Bitcoin árfolyama ismét elérte a 14 000 dolláros lélektani határt, amelyet október 31-e óta nem tudott átlépni. Vajon egy Bitcoin bálna áll a hátterében?

A kriptovaluta piac lendülete egész nap erősödést mutatott tegnap, és a Bitcoin nem is okozott csalódást. Az éjszaka folyamán a BTC árfolyama körülbelül 3%-kal magasabb árfolyamon mozgott, és 14 001 dolláron is állt a Bitstamp mérese alapján.

BTC árfolyam 2020 nov. eleje

Forrás: TradingView

Egyesek, köztük a Castle Island Ventures partnere, Nic Carter számára sem volt világos, hogy mi volt a rally katalizátora a választás napján. Néhányan rámutattak további gazdasági ösztönzők lehetőségére. Mások szerint köze lehetett egy Bitcoin bálnának is, aki hatalmas mennyiségű BTC-t mozgatott a tárcák között. Erre szinte az egész kriptoközösség visszatartotta lélegzetét.

banner

Bitcoin bálnák mozgásban

Egy titokzatos Bitcoin bálna ugyanis közel egymilliárd dollárt mozgatott BTC-ben tegnap, ami biztos módja annak, hogy némi izgalmat ébresszen a kriptovaluta befektetők körében, különösen, ha ez egy vásárlás előzménye. A Whale Alert által a Twitteren feltárt tranzakció során több mint 69 300 BTC, 955 millió dollár értékben lett átmozgatva egyik ismeretlen tárcából egy másik ismeretlen tárcába.

A kriptovaluta közösség gyorsan kiderítette az eredeti tárca címét, és néhányan következtetést is levontak ebből. Alex Ferraro kriptokereskedő megjegyezte, hogy a tárca utoljára 2018-ban volt aktív, és az összeget egy új Bitcoin címre küldték el. Mielőtt a Bitcoin bálna egyetlen tranzakcióval átküldte colna ezt a figyelemfelkeltő összeget, úgy tűnik, hogy előtte letesztelték a rendszert. Mielőtt 69 369 BTC-t átmozgattak, 1 BTC-t elküldtek egy külön tárca címre.

A bálnák aktívak voltak, a Whale Alert egy másik befektető tevékenységét is észlelte. Ő 1 000 BTC-t, mintegy 14 millió dollár értékben mozgatott a Coinbase-ből egy ismeretlen tárcába. Ezt a tranzakciót követte egy másik, körülbelül ugyanolyan összegben egy ismeretlen tárcából a Crypto.comra.

Rally-k mindenfelé

A Bitcoin-rally egy jeles napon jött el a Wall Street szempontjából is. A Dow Jones Industrial Average, az S&P 500 és a Nasdaq is magasabban zártak a választás napján. A határidős ügyletek is zöld színűek voltak a munkaidő utáni kereskedésben. Azt is elmondhatjuk, hogy a Bitcoin árfolyama azonban a tőzsdétől függetlenül mozgott az elmúlt hetekben. A november 3-i tőkepiaci rally előtt a részvények 7%-kal csökkentek október 12. óta, míg a Bitcoin árfolyama körülbelül 20%-kal emelkedett ugyanebben az időszakban a Messari szerint.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.