Túladott a bitcoin, már a Bloomberg indikátora is azt jelzi

Mike Novogratz, ismert kriptohívő, trader és befektető a hétvégén Twitterén jelezte, hogy a bitcoin megütötte a feneket és innentől kezdve felfele vezet az út. Eközben a Bloomberg szerint is megindulhat a bitcoin áremelkedés.

Túladott lehet a bitcoin

Egy pénteki Bloomberg jelentés alapján, egy kulcsfontosságú piaci indikátor, a Williams %R indikátor is túladottnak jelzi a bitcoint.

Ez egyben jelentheti azt, hogy vége lehet a hetekben lezajlott masszív bitcoin eladási hullámnak. Williams %R indikátor 0 és -100 között mozog, jelezve a túladott vagy túlvett állapotát az adott instrumentumnak.

A TradingView a következőket írja a Williams %R indikátorról:

A Williams %R (%R) egy momentum alapú oszcillátor a technikai elemzésnél, elsősorban a túlvett és túladott kondíciók azonosítására. Az %R egy a felhasználó által kiválasztott időperiódus aktuális záró és legmagasabb csúcsának összehasonlításából vezethető le.

A Bloomberg chartja alapján az érték -83 ponton áll, ami túladott értéket jelent. Utoljára ilyen felálláskor a bitcoin 22%-kkal emelkedett.

Eközben Mike Novogratz pénteken szintén azt harsogta Twitterén, hogy a bitcoin megütötte a feneket miután a Bloomberg Galaxy Crypto Indexe elérte a múlt évi bitcoin rali előtti szintet.

“Ez a BGCI chart… Szerintem tegnap megütöttük a minimumot. Újra érintettük a múlt évi csúcsok egyikét egy olyan gyorsulási ponton, ami elvezetett a masszív ralihoz/buborékhoz… a piacok szeretnek visszatérni a kitörési pontjukhoz… visszaléptünk a teljes buborék elejéig. #callingabottom”

A héten várhatóan lassan de biztosan elkezd magára találni a bitcoin és vele együtt az altcoinok többsége. A hétvégén az alacsony kereskedési volumen kifejezetten kedvezett az árfolyamoknak és a BTC szilárdan tartotta a ~6400 dollár fölötti árszintet. Ebben szerepet játszott az is, hogy relatíve békésen telt a hétvége.

A következő hetek viszont újfent rázósnak ígérkezhetnek ugyanis az amerikai értékpapír és tőzsde bizottság (SEC) a hónap végéig adott magának haladékot, hogy felülbírálja az augusztusban elhalasztott bitcoin ETF jóváhagyási döntését.

A piaci szakértők szerint a tőzsdén kereskedett bitcoin alapok bevezetésével megindulhat a nagybefektetői és intézményi tőke a kriptopénz piacokra friss likviditást és mainstream pénzügyi kitettséget biztosítva a bitcoinnak.

Ha úgy érzed fontos a munkánk, kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.