Új konszenzust tesztel a Tezos (XTZ), jön a Tenderbake

A Tenderbake állítólag rövidebb, 1 másodperces blokkidőt és szinte azonnali elszámolást hoz az altcoin blokklánc hálózatára.

Az okosszerződés platform Tezos tegnap erősítette meg, hogy tesztelik a Tenderbake konszenzus algoritmus új változatát. Egy tavaly januárban megjelent blogbejegyzésben még mint “blokklánc-szinkronizátor és egylépcsős konszenzus algoritmusként” lett reklámozva.

A Tezos szerint a Tenderbake legfontosabb tulajdonsága, hogy rövidebb blokkidőkre és szinte azonnali elszámolást tesz lehetővé, legfeljebb 1 másodperces blokkidővel. Ez jelentős előrelépés lenne a momentán futó Emmy+ konszenzushoz képest, egy vonalba kerülne a Visa másodpercenként tranzakció (TPS) kapacitásával úgy, hogy állítólag a hálózat decentralizáltsága továbbra is fennmarad.

A Tenderbake nagyszámú validátor kezelésére lesz képes, ami még biztonságosabbá teszi a tranzakciók visszafordíthatatlanságát, illetve tovább csökkenti a blokkhamisítás valószínűségét, egyben a Tenderbake képes lesz, mint blokklánci kommunikációs mechanizmus is funkcionálni.

Kiemelik, a Tenderbake-re frissítés után nem lesz lehetséges forkolni a blokkláncot még a hálózati késedelmek ellenére se.

Jól reagált a Tenderbake tesztnet indulásra az XTZ árfolyama

A Tenderbake teszthálózat indulása jó hatással volt az XTZ natív token árára is, ami az elmúlt hét napban 11.26%-ot erősödött és pixelidőkor 6.56 dolláron kereskedik. Momentán a 33. legnagyobb piaci értékű hálózat 4.8 milliárd dolláros értékkel.

Az új teszthálózat bevezetését nem sokkal előzte meg a QuipuSwap elindulása, ami egy nyílt forrású automatizált piac a Tezos blokkláncán. Voltaképp az Ethereum Uniswapjának felel meg, ahol ZTZ, KUSD, tzBTC és USDtez tokeneket tudnak swapolni.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.