Tezos alapú stabilcoint bocsát ki egy francia kiskereskedelmi üzletlánc

A 120 éves múltra visszatekintő Groupe Casino francia kiskereskedelmi üzletlánc egy euróhoz kötött stabilcoint indít.

A stabilcoin euró a vállalat 11,000 üzletében lesz megvásárolható, beválható szerte Franciaországban és Latin-Amerikában a hűségprogramjuk keretében. A források szerint a stabilcoin generálására a Tezos protokollját használták a Coinhouse kriptovaluta váltóval együttműködésben, de asszisztált az induláshoz a PricewaterhouseCoopers könyvelőcég, a stabilcoin infrastruktúra szolgáltató Sceme, a Nomadic Labs kutatócég, illetve a Societe Generale biztosítótársaság.

A stabilcoint ‘lugh’-nak nevezték el egy ír mitológiai isten után és EURL tickerrel listázzák. Az nem világos, hogy miért is lesz szükség ICO-ra, mert a források szerint úgy kívánják elosztani, de mindenesetre egy ICO keretében 500,000 stabilcoint tesznek elérhetővé a Coinhouse váltón “néhány hónapra”, majd a tesztfázis után lesz listázva más portálokon is.

Mint már korábban írtunk róla, a francia jegybank aktívan euróhoz kötött stabilcoint fejleszt. Az országban nemrégiben fejeződött be az a pilotprogram, ami során a jegybank digitális euró CBDC-t bocsátott ki és vont bankközi forgalomba.

A PricewaterhouseCoopers (PwC) szintúgy nem kezdő a kriptovaluták területén és a múltban több stabilcoin projektet is támogatott. Három évvel ezelőtt például partnerségre lépett a decentralizált hitelezőplatform Cred-del egy amerikai dollár fixárfolyamú stabilcoin indítása érdekében. Ugyanígy az új-zélandi központi bankkal partnerségre lépett, amivel egy új-zélandi dollár fixárfolyamú és fedezetű stabilcoin indításában partner.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.