Új rekord méretű napi tranzakciós volumen a Bitcoin hálózaton

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Több mint 30 milliárd dollár értékben bonyolítottak le tranzakciót a Bitcoin blokkláncon a múlt héten egy nap alatt. A napi tranzakciós volumen értéke az elmúlt hetekben fokozatosan emelkedett. A múlt héten pedig meg is döntötte minden idők legmagasabb értékét dollárban számolva.

Október 6-án több mint 31 milliárd dollár értékben bonyolítottak le on-chain tranzakciókat a Bitcoin hálózaton. Ez a rekord volumen 40-szeres emelkedést jelent a 2020 év eleji értékekhez képest.

A Coin Metrics elemzése szerint október 6-án a napi elszámolt mennyiség erősen visszaesett, vasárnap október 10-én például már csak 11.6 milliárd dollár értékben bonyolítottak le tranzakciót a hálózaton.

Willy Woo, on-chain elemző rögtön reagált is a Twitteren az új rekordra. Kifejtette, hogy ez a rekord méretű napi tranzakció elszámolás már túlnőtt a nagy centralizált fizetési hálózatok, a Visa és Mastercard által az USA-ban feldolgozott tranzakciós volumeneken is.
A Bitcoin hálózat körülbelül 190 ezer dollár értékben bonyolít le tranzakciókat másodpercenként. Ezzel szemben a Visa 130 ezer dollár, a Mastercard pedig csak 55 ezer dollár értékben dolgoz fel tranzakciókat sz USA-ban.

A Bitinfocharts adatai szerint a tranzakciók átlagos értéke is fokozatosan növekszik az elmúlt három hónapban. Az átlagos volumen már 732 ezer dollárnál jár, ami 273%-os növekedést jelent július eleje óta.

A Wu Blockchain elemző cég is észrevett egy érdekes kiugrást azon tranzakciók esetében, ahol a tranzakciós érték nagyobb volt mint 10 millió dollár.

tranzakciós volumen

Az Ethereum átlagos napi tranzakciós értéke jelenleg 5.3 milliárd dollár környékén alakul a Coin Metrics szerint. Az Ethereum egy rövid időre átvette ebben a mutatóban a vezetést a Bitcointól szeptember elején, de a Bitcoin pár héten belül visszaszerezte a vezető pozícióját.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.