Újabb amerikai óriásbank indít kriptoletétkezelési szolgáltatást

Az US Bank, az Egyesült Államok ötödik legnagyobb kereskedelmi bankja, egy kriptoletétkezelési szolgáltatást indít a tőkealap menedzserek számára, ugyanis egyre több intézményi befektető keresi a kriptobefektetési lehetőségeket.

Az US Bank a New York Digital Investment Group (NYDIG) vállalattal lépett partnerségre, hogy kriptoszolgáltatásokat nyújtson a Bitcoin, Litecoin és Bitcoin Cash coinokhoz köthetően. További kriptovaluták támogatása – például az Ethereum – az év későbbi részében várható.

Ez új szolgáltatás a bank részéről pontosan 1 évvel azután jelenik meg, hogy a Comptroller of the Currency (OCC), az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának egy független igazgatósága, engedélyezte a hazai bankok számára a kriptovaluta letétkezelési szolgáltatásokat.

Gunjan Kedia, US Bank vagyonkezelési divíziójának igazgatója szerint a bank felmérte a legnagyobb ügyfeleik igényeit a kriptovalutákkal kapcsolatban. A felmérés egyértelműen mutatja, hogy az ügyfelek részéről hatalmas az érdeklődés a digitális eszközök iránt. Emellett a felmérésből az is kijött, hogy az ügyfelek elvárják, hogy a bank gyorsan lépjen ezen a téren. Ugyanis a többi bank már nyújt különféle kriptoszolgáltatásokat, például letétkezelést vagy Bitcoin kereskedési alapokat. Kedia azt is elárulta, hogy nagyon sok ügyfelüknek már most is van pozíciója a Bitcoin és más kriptovaluta befektetések területén.

Az ügyfeleink hatalmas lehetőséget látnak a kriptovalutákban mint egy diverzifikált eszközosztály. Én úgy gondolom, hogy ma már nincs a világon olyan eszközkezelő, aki nem foglalkozna a kriptókkal,” nyilatkozta Kedia.

Az intézményi ügyfelek részéről hatalmas a kereslet kriptók iránt

Az US Bank elmondta, hogy a kriptoletétkezelési szolgáltatást azon intézményi befektetők számára teszik elérhetővé, akik a befektetési alapokat az USA-ban vagy a Kajmán-szigeteken jegyezték be. Viszont a SEC-nek még jóváhagyását kell adni az új szolgáltatáshoz. Kedia elmondta, hogy hatalmas az érdeklődés az új szolgáltatás iránt. Sok ügyfelük már jelezte, hogy amint megvan a SEC jóváhagyása, már szeretnék is igénybe venni az új terméket.

De a többi nagybank is egyre jobban közelít a kriptókhoz.

A másik nagy kereskedelmi bank, a Bank of America is felismerte a kriptovalutákban rejlő lehetőségeket. A bank nem rég publikált egy jelentést “Digital Assets Primer: Only the first inning” néven, amelyben kiemelték, hogy a digitális eszközök és a decentralizált pénzügy szektora már olyan nagyra nőtt, hogy hiba lenne teljesen ignorálni ezeket az eszközöket és termékeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük