Újabb török futball klub kezdett el szurkolóinak tokeneket kínálni

A Galatasaray után a Fekete-tenger menti Trabzon város futballcsapata, a Trabzonspor is szurkolói tokent bocsát ki. A digitális tokenekkel a szurkolók prémium tartalmakhoz jutnak a focicsapattól, illetve nagyobb beleszólásuk lesz a klub működésébe. A tokenek kizárólagosan a Chiliz oldalán lesznek megvásárolhatóak, ami egy sportcsapatok eszközeit digitalizáló blokklánc platform, a Socios váltója.

A $TRA tokenek segítségével a tulajdonosaik klubéleti szavazásokon vehetnek részt, díjakat nyerhetnek, prémium tartalmakhoz, szuvenírekhez juthatnak hozzá kedvezményesen, továbbá a tulajdonosok bizonyos értékhatár fölött automatikusan VIP belépőkártyát kapnak a meccsekre.

A Socios Chiliz nevű váltójára eddig olyan csapatok kerültek fel, mint az FC Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, Atletico Madrid, Galatasaray és AS Roma, amikkel a Sociosnak mind exkluzív partnersége van.

A forgalom egyelőre elhanyagolható a Chiliz váltón és inkább egyszeri vásárlásokra használják a szurkolók, de kiindulva a Socios aktivitásából és sikeréből a sportéletben, gyaníthatóan komoly szereplővé fog válni a token kereskedési piacokon.

Sinan Zengin, a Trabzonspor ügyvezetője szerint a $TRA token egy új fejezet a klub életében és kíváncsian várják az eredményeket:

Az együttműködés segítségével fejlesztéseket, marketing lehetőségeket és más innovációkat eszközölhetünk a digitális világban. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink a ‘Nekünk mindenhol Trabzon’ szlogenünket még több tartalommal fogják megtölteni látván a $TRA szurkolói token iránti érdeklődésüket, aminek értékesítése a következő hónapban kezdődik.

A Socios a szurkolói tokenek (angolul fan token) kibocsátása mellett a fizetések terén is aktív: a múlt hónapban biztosított be szabályozói jóváhagyást egy bankkártya (inkább tokenkártya) és hűségkártya kibocsátására.

Kíváncsiak vagyunk, mikor jön az FTC vagy Felcsút token?

Ha részt vennél a Barcelona, Juventus, PSG stb. szurkolói tokenek adásvételében, akkor a linkkel tudsz regisztrálni a Chiliz oldalára.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük