Újabb tőzsdei vállalat menekült bitcoinba az őrült pénznyomtatásra hivatkozva

A Ruffer Investment Company Limited a kezelt befektetői vagyonának 2.5%-át csoportosította bitcoinba, áll egy friss közleményükben. Az átcsoportosítást az aranykitettségük csökkentésével érték el.

A rövid közleményükben leírják, az allokáció kis, de potenciálisan magas megtérülésű biztosíték a fiat pénzek értékvesztésével szemben, amit gyaníthatóan a központi bankoknál tapasztalható pénznyomtatási őrületet potenciálisan követő elszabaduló infláció miatt léptek meg.

Mind az Európai Központi Bank, mind a FED története során nem látott szintre tornázta a frissen kibocsátott bankók mennyiségét. Eközben még mindig zajlik a Brexit hercehurca, ami szintén kockázati tényezőt jelent a portfóliójában 81%-os GBP kitettséggel rendelkező Guernseyben bejegyzett londoni tőzsdén jegyzett eszközkezelőnek.

A bitcoin kitettség jelenleg a portfólió mintegy 2,5% -ának felel meg. Ez kicsi, de erős biztosítási garancia a világ legfontosabb devizáinak folyamatos leértékelődése ellen.

Ruffer közleményében hozzátette, a Bitcoin egyben kiváló diverzifikációs eszköz akkor, mikor a pénzügyi vállalat legtöbb alapjának zömét arany és inflációérzékeny kötvény adja. Hogy pontosan mekkora összegű átcsoportosításról van szó, arról nincsenek hírek.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük