Vállalata pénzét költötte kriptovalutákra a profi pókerjátékos felsővezető

Egy korábbi RTL Csoporthoz tartozó marketingügynökség felsővezetője, aki egyben profi pókerjátékos is volt, bevallotta, hogy munkaadójának pénzét, több mint 22 millió dollárt, szórt el kriptovaluta szerencsejátékokra és személyes költségeire.

Daniel Bleiden a múlt héten vallotta magát bűnösnek hitelkártya csalás és személyazonosság visszaélés miatt. Korábban a StyleHaul, amerikai divat-, életmód- és szépségipar digitális médiaügynökség számviteli alelnökeként dolgozott, amely az év elején húzta le a rolót.

Az Igazságügyi Minisztérium jelentésében megjegyezte, hogy a társaságnál töltött ideje alatt Bleiden visszaélésszerűen a vállalat pénzét személyes bankszámlájára vezette át majd később több mint 8 millió dollárt költött kriptovalutákra, szintén a vállalat pénzéből.

A bírósági iratok szerint Bleiden gyakran játszott kriptovaluta szerencsejátékokkal. Bleidenről az is kiderült, hogy több mint 1.2 millió dollárt küldött csekkeknek pókerjátékosoknak és 1.1 millió dollárt a hitelkártya tartozásainak kifizetésére.

Ezen felül Bleiden 155 000 dollárt költött két pókerbajnokságon való részvételre, még közvetlenül a StyleHaul elbocsátása előtt.

A hatóságok elmondása szerint Bleiden elrejtette hamis számviteli bejegyzésekkel szépítette a hiányt és a magának utalt pénzeket, mint StyleHaul ügyfelek számára történt utalások leplezte. Western Western Union levelek hamisításában is profi volt, amit szintén előszeretettel használt vállalati pénzek megcsapolására.

Ezenkívül létrehozott egy ‘fiktív bérleti szerződést’ is egy mexikói társasház bérlésére, amiről kiderült, hogy 230 000 dollárt költött a StyleHaul pénzéből az ott dolgozók és ügyfelek laktatására.

Amerikában a pénzügyi csalások maximális börtönbüntetése 22 év.