Visa: A kisvállalkozások negyede idén elfogadja a kriptovalutákat fizetőeszközként

A Visa fizetési óriás felméréséből kiderült, a megkérdezett kisvállalkozások közel negyede úgy tervezi, hogy idén elfogadja a kriptovaluta fizetéseket szolgáltatásaikért.

Egyre többen bíznak a kriptovalutákban” – állapította meg Jeni Mundy, a Visa értékesítésekért felelős globális vezetője.

A Visa digitális fizetésekről szóló tanulmányát a Wakefield Research készítette az elmúlt év decemberében, melynek során 2250 kisvállalatot kérdeztek meg Brazíliában, Kanadában, Németországban, Hongkongban, Írországban, Oroszországban, Szingapúrban, az Egyesült Arab Emírségekben és az Egyesült Államokban.

A felmérésből kiderült, hogy a kis- és mikrovállalkozások számára 2022-ben a sikerhez vezető út a „digitális fizetéseken – többek között a kriptókon” keresztül vezet:

„A megkérdezettek 24 százaléka úgy tervezi, hogy elfogadja fizetőeszközként a digitális valutákat például a bitcoint.részletezte a fizetési óriás – A megkérdezett mikrovállalkozások 82 százaléka arra szavazott, hogy 2022-ben tervezi a digitális valuták beépítését, 73 százalékuk pedig, üzleti növekedésük szempontjából, alapvető fontosságúnak tartja az új fizetési forma integrálását.”

A Visa már hosszú idők óta a kriptovaluták egyik legaktívabb támogatója. Decemberben például kriptotanácsadási szolgáltatást indított, a kriptopénzekért felelős vezetője pedig nemrég azt is elárulta, hogy a vállalat 60 kriptó platformra lépett partnerségre, megkönnyítve „a fogyasztók digitális valuta átváltását és elköltését 80 millió kereskedőhelyen”.

További érdekes cikkeink: