Warren Buffett 28,5 milliárd dollárt veszített múlt héten

Ha úgy gondolod, hogy rossz heted volt, nyugtasson a tudat, hogy valószínűleg a milliárdos befektető Warren Buffettnek sokkal rosszabb volt. A Berkshire Hathaway vezérigazgatója több mint 28,5 milliárd dollárt veszített az elmúlt hét napban. Talán most azt kívánja magában, bárcsak megtartotta volna inkább Bitcoinját.

Kegyetlen hét mindenkinek, de a legrosszabb Warren Buffettnek

Gyakorlatilag senki, még Peter Schiff sem mondhatja el magáról, hogy sikerült elkerülnie a globális tőzsdei összeomlást. Nagyon boldog volt, amikor az arany elérte a hétéves csúcsát február 21-én, és nem hagyta ki a lehetőséget a Bitcoin kirobbanásakor sem.

De ez gyorsan abbamaradt. Még a világ leghíresebb „biztonságos menedékét” sem kerülte el a koronavírus. Az árfolyam február 29-én, múlt hét végén visszaesett mintegy 2,60%-kal.

Brutális az a tény, hogy a három fő amerikai index a legrosszabb heti teljesítményüket hozták össze 2008. októbere óta. A Dow Jones, a Nasdaq Composite és az S&P 500 értékének zuhanása meghaladta a 10%-ot a koronavírus és a globális járvány okozta félelem miatt.

Amint a FED megpróbálta csökkenteni a kamatlábakat, több pénzt nyomtattak, az USA dollár értéke ismét jelentősen felhígult, így a piac egy kissé magához tért.

Pomp twitter

Noha ez fokozhatja a befektetők rövid távú bizalmát, a bitcoinisták megértik a pénz nyomtatásának következményeit. Csak egy példa: 1913-ban 100 dollár ma csak körülbelül 3,87 dollárt érne az emelkedő inflációnak köszönhetően.

Habár Buffett szembesült az amerikai dollár folyamatosan csökkenő vásárlóerejével és 28,5 milliárd dolláros veszteségével a top 10 befektetésében, annak ellenére továbbra is határozottan állítja, hogy a kriptovalutáknak nincs értékük.

Warren Buffett és a TOP 10 befektetése

Buffett konglomerátuma, a Berkshire Hathaway több mint 50 vállalkozást fog össze számos különböző ágazatból. A portfólió piaci értéke a közelmúltban meghaladta a 250 milliárd dollárt.

Február 28-án, pénteken a kereskedés lezárultával a Berkshire Hathaway befektetési portfóliójának értéke 212,8 milliárd dollárra esett vissza a megdöbbentő vesztesége hatására.

Ezt a veszteséget különösen Buffett tíz legfontosabb beruházása szenvedte (ezek közül hét beruházáson hét nap alatt több mint 1 milliárd dollárt buktak) a Nasdaq News jelentése szerint.

Együtt egy hét alatt a Berkshire befektetési portfóliója körülbelül 28,5 milliárd dollárral csökkent. A legnagyobb vesztesek között volt az Apple, a Bank of America, a Kraft Heinz és a Delta Airlines.

A „félelem légköre” a befektető „legjobb barátja”

A közel 90 éves és generációnk vitathatatlanul legsikeresebb befektetőjét ez nem állíthatja meg. Buffett harcban edzett, 38 tőzsdei korrekció élt meg. Mindig büszkén állította:

„A legjobb esély a tőkebevonásra, ha a dolgok lefelé mennek.”

A híres ‘vedd meg és tartsd meg’ tézise évek óta jól szolgálja őt. És ez egy másik ok, amiért ilyen szégyen, hogy ez az ‘old school’ befektető így vélekedik a Bitcoinról.

Amint Buffett eredményei is mutatják, a részvénypiac továbbra is hanyatlik, és ez a hosszú távú gondolkodásmód szinte biztosan hasznot fog hozni. Ez olyan dolog, amit minden Bitcoin hodler megért.

Az első számú kriptovaluta úgy tűnik, hogy helyre fog állni. Jelenleg újjáéledőben van, és valószínűleg ma ismét átlépi a 9.000 dollárt.

Ha a Fundstrat partner és Max Keiser becslései helytállóak, akkor Buffett ‘vedd meg és tartsd meg’ elve jó szolgálatot tenne neki kriptovalutában is.

Amint Changpeng Zhao (CZ) a Binance vezérigazgatója rámutatott, a bitcoint az utolsó gazdasági válság után hozták létre. Azóta 9 000 000%-kal nőtt.

„Mit gondolsz, mi fog vele történni a következő gazdasági válságban?”

Binance

A beruházások szeizmikus veszteségeivel és az ilyen megdöbbentő ROI-val… lehet, hogy Buffett azon rágódott, hogy inkább meg kellett volna tartania a Bitcoinját?