Jön a Whoppercoin – a Burger King saját altcoinja

Az orosz Burger King saját altcoint dob a piacra Whoppercoin néven. Az új altcoint a Waves platfromon keresztül vezetik majd be. 

Kiskrumpli, közepes üditő és két Whoppercoin rendel

Whoppercoin, a Burger King kriptopénzeEgy hely orosz lapban, a RusBasen jelent meg a hír a hét elején, hogy az oroszországi Burger King a Waves platformon keresztül saját kriptopénzt fog kibocsátani. A Waves platform bárki számára lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan hozzon létre egy új altcoint. Az alapítóval mi is készítettünk interjút egy pár hónappal ezelőtt egy blokklánc konferencián.

Az újonnan kibocsátott Whoppercoin segítségével a jövőben majd akár fizetni is lehet az éttermekben. Első lépésben egy milliárd whoppercoin kerül kibocsátásra a Waves platformon keresztül, de nyitva hagyják a lehetőséget, hogy további érmék is kerüljenek majd később a piacra. A bejelentés szerint minden megvásárolt whopper szendvics után 1 Whoppercoint is kapnak majd a vendégek. A további részleteket, hogy ezt miként lehet felhasználni csak később közöl majd a cég.

A Burger King szóvivője a Rusbasenek azt nyilatkozta, hogy beveszik a kriptopénzt a hűség programjukba, így majd fizetni is lehet az éttermekben a Whoppercoin segítségével. Azt azonban nem erősítették meg, hogy milyen árfolyamon fog mozogni az új altcoin. A piaci bevezetés pontos időpontját sem  tették még közzé egyelőre.

A Burger King számára nem idegen a kriptopénz használat

Burger King altcoint bocsát ki a Waves platformonIdén júniusban jelentette be szintén az egyik orosz Burger King étterem, hogy bitcoinnal is lehet majd fizetni az étteremben. A teszt üzem ezek szerint nagyon bevált, hiszon most további kriptopénz fizetési csatornákat nyitnak majd meg a jövőben.

Ráadásul nem Oroszországban van az első Burger King étterem, amely bitcoin elfogadó hellyé vált a közelmúltban. A neves étteremlánc februártól fogadja el a bitcoint Hollandiában is. Bár a hollandoknál mindössze egy étterem Arnhemben ad lehetőséget a bitcoin fizetésre, de ez az orosz sikeren felbúzdulva akár változhat is a jövőben.

Oroszország egyre jobban nyit a kriptopénzek irányába. Ahhoz képest, hogy évekkel korábban még börtön büntetést akartak kivetni a bitcoin felhasználókra, mára nagyon fordult az állami szabályozás hozzáállása. Olyannyira, hogy az orosz nemzeti bank szintén elgondolkodott az saját kriptopénz kibocsátáson. Az engedékeny légkörben pedig nem csoda, hogy az orosz vállalkozások is egyre gyorsabban csatlakoznak a kriptogazdasághoz.

2016 óta szolgáljuk a magyar kriptoközösséget. 365 napból 365-ötöt dolgozunk. Védünk az átverésektől, tanácsokkal látunk el, válaszolunk a leveleidre és igyekszünk igényes, hasznos tartalmakkal szolgálni minden egyes nap. Szerinted fair dolog, ha nem támogatod a munkánk?

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük