Firstcoin – jó beszállási lehetőség egy új altcoin kibocsájtásba vagy ismét egy piramis játék?

A Firstcoin az utóbbi időben nagyon elkezdett terjedni a magyar interneten is, így mi is megvizsgáltuk, milyen lehetőségeket nyújt az új altcoin. Korábbi cikkünkből az is kiderül, hogy lehet felismerni a kriptopénzes átveréseket.

Firstcoin Features

Firstcoin, az új scrypt alapú altcoin

Maga a Firstcoin digitális álvalutát az alkotók szerint a bitcoin sikere inspirálta 2016-ban. A bitcoinhoz képest azonban az új scrypt alapú altcoin gyorsabb tranzakciót ígér. Itt fontos megjegyezni, hogy a bitcoin hálózaton egy tranzakció gyorsasága azon múlik mikor jön össze a megfelelő számú (jellemzően 6db) ellenőrzés a bitcoin bányászoktól. A scrypt algoritmus alapú altcoinok tranzakciói egyébként mind-mind gyorsabban jelennek meg a blokkláncon a technológia következtében, mint a bitcoin esetében.

FirstcoinA Firstcoint FRST ticker néven a livecoin.net bitcoin tőzsdén lehet majd adni és venni. Sajnos a Coin Market Cap oldalon, ahol az összes jelentős altcoin piaci kapitalizációja megtalálható, a Firstcoin még nem szerepel. Update: az FRST ticket 2017 februára óta szerepel a Coin Market Cap oldalon, bár a kibocsátás már 2016 októberében megtörtént. A kibocsájtók szerint az altcoinok októbertől elérhetőek mindenki számára és a Livecoin.net tőzsde is közli az árát, más piacon azon nem lehet kereskedni vele.

A FVPP – Firstcoin Value Protection, magyarul érték védelmi program nagy elvárásokat kelthet a Firstcoin iránt érdeklődőkben. Azonban jobban belemélyedve annyi derül csak ki, az értékmegőrzést úgy kívánják megvalósítani, hogy a kriptopénz bányászatot a saját kezükben tartják és az árfolyamot szem előtt tartva a keresletnek megfelelően bányásznak majd új érméket. Ezzel azonban a kriptopénzek egyik alapvető előnyét, a decentralizáltságot szüntetik meg.

A Firstcoin projekt

A Firstcoin projekt több alap pillérből tevődik össze, nem pusztán egy új kriptopénz kibocsájtásról van tehát szó.

Eco SharingAz Eco Sharing program révén az új altcoin összehozná a startupokat és vállalkozásokat. Firstcoin alapú közösségi finanszírozással ugyanis különböző projekteket lehet majd megvalósítani.

Állításuk szerint hamarosan ATM-ekből is lehet majd Firstcoin révén készpénz felvenni, mivel az alapítók egy másik kriptopénzes startuppal együttműködve egy digitális pénzekre szakosodott ATM hálózat kialakításán dolgoznak. Hasonló ATM hálózat már különben létezik is, mi is írtunk róla, hogy Spanyolországban és Lengyelországban már több tízezer automatából lehet bitcoinért cserébe készpénzt felvenni.

A Firstcoin alapítói nagyon fontosnak tartják az élet hosszig tartó tanulást. Úgy vélik a digitális valutáké a jövő. Ezzel a gondolat menettel mi is abszolút tudunk azonosulni. Ezért igyekeznek viszont minden fórumon népszerűsíteni a kriptopénzeket és természetesen a saját altcoinjukat. A Firstcoin követőit saját közösségükbe szervezik, itt biztosítva a megfelelő képzést.

EducationÉs itt kezdődik az igazi probléma: ugyanis mindenki aki népszerűsíti a Firstcoint, altcoinokban részesül. Sőt, a közösségi finanszírozású projektek révén is szert lehet tenni kriptopénzre, ha valaki befektetőket ajánl. Az ATM-ek befogadásáért és üzemeltetéséért is felajánlanak altcoinokat. Egyszóval szórják az új kriptopénzt, csak minél jobban terjedjen a híre.

Az Firscoin mögött egy dubai cég, a Dynamic Global Marketing Ltd áll. Rájuk keresve a dubai cég helyett csak egy német vállalkozás jön szembe velünk az interneten ugyanezen a néven, amely szintén kriptopénz kibocsájtás területén mozog, bár ott a digitális valuta CTX néven fut.

A jó marketing sokat számít

Ha rákeresünk a Firstcoinra az interneten, sok mindent felhoz találatként a Google.

CommunityA új kriptopénzt Magyarországon a drcoin.net oldal népszerűsíti, mely digitális médiának erős túlzással nevezhető csak. Egy csinos videó hivatott bemutatni a Firstcoin előnyeit, melyről leginkább a forexes (vagy bináris opciós) azonnali meggazdagodást hirdető reklámok jutnak eszünkbe. A letölthető pdf kiadványból megtudhatjuk, hogy a hogyan alakult ki és nőtte ki magát a bitcoin kriptopénzek világában és itt már csepegtetnek információt is az új altcoinról. Talán a legfontosabb ezek közül, hogy a Firstcoinról valódi információt a forrásnál találunk a Firstcoin.club oldalon. A Firstcoin.club oldala professzionálisan van összerakva, a legfőbb információk megtalálhatóak itt az oldalon. Az azonban mindenképpen szemet szúr, hogy a blokkláncot, ami angolul blockchain, két szóban „block chain”-ként hivatkozzák. Ennek kapcsán mindenki maga vonja le a következtetést a szakmai oldalról.

Azonban mindenképpen fontos figyelmeztető jel, hogy a Firstcoin körül kialakult marketing kampány miatt piramis játékot lehet a háttérben felfedezni. A partner programjuk lényege, hogy minden felhasználó aki hoz magával még egy embert részesül a profitból.  Ez pedig igazi az IGAZI MLM alapfilozófiája. A magyar fórumokon az új altcoint promótálók a korábbi beszámolónkból már jól ismert, vagy inkább hírhedt Oncecoint is népszerűsítik, ez sok mindent elárul az új kriptopénz legitimitásáról.

Alapvetően tehát a Firstcoin egy új scrypt alapú altcoin, mellyel ugyanúgy lehet kereskedni akár csak a legnépszerűbb scryptcoinnal, a Litecoinnal, feltéve, ha az ember talál fizetőképes keresletet. Azonban az altcoin mögött álló Firstcoin Club sajnos minden szempontból egy piramis játék, melynél mint tudjuk, csak a piramis tetején ülő alapítók profitálhatnak majd és jobb, ha messze – nagyobb messze – elkerülik a kedves Olvasóink.

SCAMCOIN FIGYELŐ: Amennyiben scamcoin (átverés) gyanús kriptopénzre, piramisra bukkantok, bátran jelezzétek az info@bitcoinbazis.hu e-mail címen vagy Facebook oldalunkon és segítünk kideríteni az igazságot. 🙂

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

22 thoughts on “Firstcoin – jó beszállási lehetőség egy új altcoin kibocsájtásba vagy ismét egy piramis játék?

 • Ezek utan meg biztosabb vagyok abban hogy a legjobb időben es a legjobb helyen vagyok a firstcoin csapatban .
  Koszonom .

  Reply
  • Most írták, hogy átverés…ja, hogy Ön is szeret másokat átverni?

   Reply
   • Most mondta be a TV, hogy Magyarorszag jobban teljesit, duborog a gazdasag….ja, hogy a media is atver masokat (mindenkit)?

    Reply
 • A cikk tárgyi tévedésektől hemzseg, először talán utána kéne nézni a tényeknek…
  Hogy csak egyet említsek:
  https://coinmarketcap.com/currencies/firstcoin/
  Aki hozzáértő, látja, hogy a Livecoin.net és a YoBit.net kointőzsdén is váltható a FRST.
  Ráadásul a belinkelt német cégnek az ég világon semmi köze a Firstcoin-hoz.
  Kár, hogy önmagukat szakértőnek jelölők írhatnak ilyen, sok sebből vérző cikkeket.

  Reply
  • Köszi az észrevételt, Myx. A cikk januárban készült, akkor még nem szerepelt a firstcoin a coinmarketcap-en annak ellenére, hogy októberben volt az elsődleges kibocsátás. A livecoin.netet mi is feltűntettük a cikkben, ez időtájt még csak ezen az egy tőzsdén folyt a kereskedés. Ha olvastad a cikket, akkor abból is kiderül, hogy a firstcoin egy ugyanolyan script alapú altcoin, mint amelyből számos másik is van a piacon, ami számunkra aggasztó az a firstcoin körül kialakult piramis jellegű marketing kampány.

   Reply
   • Üdv a csapatban, láttam vettél Te is…

    Reply
  • Igen, látom hogy az 1008. helyen kullog. Meg azt is láttam, hogy vagy technikai gondok vannak, vagy szépen kiszedték alóla a kereskedési volument. Majd az okosok mondják, hogy dehát az árfolyam… Az pontosan semmit sem számít, ha a kereskedési volument nem lehet látni. Tehát ez egy SCAM,PONZI !

   Reply
 • Remélem azzal is tisztában van mindenki, hogy a cikk írója is vett Firstcoin-t…

  Reply
  • Köszi a bizalmat, de nem éltem a lehetőséggel 🙂

   Reply
   • Írja annak aki látja, hogy aktív klubtag, legalább az olvasóinak mondjon igazat… 😉

    Reply
    • Jó lehetőség, szerintem akinek nem inge ne vegye magára…! Be fog jönni, aki lemarad az kimarad, ezekután lehet köpködni rá…hisz egyesek szerint minden csalás amiben pénz van!

     Reply
     • “Be fog jönni, aki lemarad az kimarad, ezekután lehet köpködni rá…” – ez inkább egy “jajj, drukkolok, hogy bejöjjön” gondolat, mint tényeken, elemzésen és objektív meglátások alapján kialakított vélemény. Mindenkinek azt tanácsoljuk, jól elemezze ki, olvassa el az értékeléseket több forrásból, ne dőljön be közösségi médián terjesztett hablatyoknak, mert ha itt befektetnek, akkor itt még a magyar állam sem húzza önöket ki a csávából (lévén szó egy nem szabályozott piacról).

 • A “tényeken, elemzésen és objektív meglátások” -on érdekes egy kijelentés! Úgyanígy lehurrogták annak idején a bitcoin digitális valutát is és megjósolták a nagy “Bölcsek” , mint az előző íróhoz hasonlóan, hogy 1-2-éven belül összefog omlani és piramisjáték és tessék most is itt van, nem is akárhogy…! Akik annak idején nem hagyták magukat lebeszélni hozzá nem értők által , azok közül sokan meggazdagodtak és egy komoly lehetőséget adtak maguknak egy minőségibb életre, mint ami ma Magyarországon úgy általában van…nem beszélve a média hazugságairól és a csomó ígérgetésről! Észzel kell kockáztatni, amiben pénz van az mindig kockázattal jár, de nézzük meg a mérleg két oldalát hosszabb távon..!

  Reply
  • Amíg Ti agyaltok addig én megnégyszereztem a pénzem…köszi Firstcoin….:-)

   Reply
 • A FirstCoin egy tipikus lufi crypto. Aki vett belole figyelje a jeleket es a kiszallasi pont elott adjon el. Ez a pillanat akkor fog eljonni amikor tobb ember szeretne eladni a meglevo FRST-et, mint amennyi vennei fog.
  A Coinmarketcap adatai alapjan egy ilyen kockazati gorbe konnyen kiszamithato. Egesz egyszeruen elemezni kell, hogy mennyi az elmult 24 oras forgalom, amit szembe kell rakni az arfolyamgat 180 nappal ezelotti forgalmaval, amikor ez a ketszam kozeliti egymast, akkor kozeliteni fog a kiszallasi pont.
  Amikor atlepei, akkor pedig nagy a valoszinusege egy gyors elertektelenitesnek.
  Tovabba mindenki figyeljen oda az MLM felso vezetoje kommunikaciojara es amikor tomegesen elkezdik kivenni a penzt NE varjon tovabb! Az elejen levo vezetok 0,50 $-on szalltak be. Ki lehet szamolni, hogy a mostani arfolyam mellett megkora nyereseguk van!
  Az is nagyon erdekes hozaallas, hogy a karrier terv szerint aki jutalekra szeretne jogosult lenni, annak ujabb 180 napra kell lekotnie a penzet… Egesz egyszeruen azert, hogy minel kevesebb penz keruljon ki a rendszerbol!
  Azt javaslom, hogy ne legyen senki kapzsi es akinek letelt a 180 napja vegye ki legalabb a befektetett tokejet egy kis nyereseggel, a maradekkal pedig cselekdjen belatasa szerint!

  Reply
  • István! Értekeznünk kellene. conakry2011kukacgmail.com Köszönöm.

   Reply
 • Ez nem “lufi”! Egyébbként ugyanígy vélekedtek a Bitcoin esetében is, és láss csodát most hol tart! Érdemes a bitcoin új alcoinjába a firstcoinba befektetni, mert az ATM hálózata megjelenésével fantasztikus értéknövekedése várható és egy olyan digitális valuta, amely egy adoltt csomag befektetésével és mások beszervezése nélkül is komoly jövedelmet eredményez bárki számára aki atz adatoknak hisz nem pedig a lehúzó pletykáknak! Most fektessetek be, mert ugynaz a helyzet,mint 20085-ban a bitcoinnál volt, amely azóta meg tízezerszereződött, de nyilván a “lehurrogok” is tisztában vannak ezekkel a tényekkel, Mindenki maga dönt!

  Reply
 • Pshyk Vasyliy nem túl bonyolult a számítás. Mivel az FRST-t nem lehet elkölteni semmire, nem használják semmire, ezért tiszta spekuláció az egész. A nagyobb kriptovaluták mögött legalább van valós forgalom, fekete piaci kereslet, mindamellett azok mögött is nagyobb a spekuláció, de ott nincs árfolyamgát ami egyszer átszakad majd.
  Példaként nézzük meg az első nagyobb forgalmat, ami átlépte az 1 millió dolláros napi limitet.
  Ez 2017.08.14-én történt 5,25 dolláros árfolyam mellett 1.022.640 dolláros forgalom volt. Azaz aznap 194.788 FRST került a forgalomba, amit 183 napra árfolyam védelembe tettek a firstcoin club oldalán.
  Mit jelent ez 183 nap elteltével azaz 2018 februárjában?
  Ha az emberek az egész összeget kiszeretnék venni, a mostani árfolyam mellett a 194.788 FRST értéke 2.988.056 dollár. Vagyis, ha 2018 februárjában a cég napi forgalma nem lesz 3 millió dollár fölött és a FRST tulajdonos emberek elkezdik a nyereségüket optimalizálni, akkor az árfolyam egész egyszerűen elkezd meredeken csökkenni és rövid idő alatt a földbe állni. Miért?
  Tisztán azért, mert túlkínálat van a piacon és semmire nem lehet hasznosítani az FRST-t.
  És ahogy megyünk előre az időben ez az eladási hullám egyre fog növekedni. Ezért kell minden eszközzel bent tartani a tagok Firstcoin-it, hogy minél tovább kitudjanak tartani.
  Arról már nem beszélek, hogy a valódi számításhoz hozzá kell adni az MLM hálózatban kifizetett jutalékokat is, hiszen azt is kiszeretnék venni az emberek, ami pár százezer – millió dollár között lehet hetente.

  Továbbá az MLM vezetők éléggé sarkítják a tényeket, mint az jól olvasható a http://drcoin.net/firstcoin-piramisjatek.php oldalon:
  – A Firstcoin.club egy Firstcoin elfogadóhely a sok közül, ahol fizethetnek az emberek kriptovalutával a szolgáltatásokért, termékekért.
  Mire is? EcoShare-re?
  Fákra? Nem ismerős a botanoo, aushante, bblue project?
  Coincall??? amikor százszor jobb szolgáltatások vannak a piacon, ingyenesen.

  Továbbá az olvasható, hogy:
  – a Firstcoin.club nem árul semmilyen kriptovalutát, nem értékesít semmilyen coint. Csupán népszerűsíti a kriptovalutákat, kiemelten a Bitcoint és a Firstcoint, mert kiváló lehetőségnek tartja a kriptovaluták között. Megbízható és gyors megoldásnak tartjuk. – állítja az oldal.
  Ez igaz, hiszen a tőzsdén jutsz hozzá az első adaghoz, amit ha beküldesz hozzájuk, akkor jutalomba kapod a többit, DE kérdések:

  – Kinek a tulajdonában van a Firstcoin.club és milyen kapcsolatba áll a firstcoinproject.com? (Nem nehéz kitalállni)
  – Miért van náluk az összes előre kibányászott altcoin, ha semmi közük az FRST-hez? (Lásd az előző kérdést)
  – Hogy lehet, hogy ezt az előre kibányászott Firstcoin-t mint a cukrot úgy osztogatják? (Erre nem túl bonyolult a válasz, gondolkodjatok)
  – Miért tüntettek el mindent firstcoin.club oldalon lévő leírást, ami eddig elérhető volt?
  – Kihez kerül ez a rengeteg pénz? (Ez is kitalálható, nyilván a tulajdonosokhoz és azokhoz akik jutalékot kapnak, illetve azokhoz akiknek már letelt a 183 nap.)

  Az internet nem felejt https://web.archive.org oldalon érdemes megnézni, hogyan alakultak át az előbb említett oldalak, milyen információk tűntek el 2016 nyara óta.

  Az igazság az, hogy ez a dolog jogilag nem megfogható. Jól ki van találva. Egy igazi pénzszivattyú a tulajdonosnak vagy tulajdonosoknak és az elején beszálló csúcson lévő vezetőknek. Gondolj bele vett valaki 2400 dollárért 0,50 árfolyamon FRST-t, amit beküldött az árfolyamgátba, most mennyi pénze van? Több, mint 80 ezer dollár. Nem fogja kivenni?
  De vegyen valaki 2-4-5-8 dolláron megduplázta, megnégyszerezte a pénzét, egyszer kifogja venni a nyereségét és ha nem lesz kinek eladnia mi fog történni az árfolyammal?

  Ez nem bitcoin, ethereumahol több milliárd dolláros napi forgalmak vannak, de még csak nemis monero, ripple ahol 100 milliósak.

  Itt nincs termelés mögötte.

  Mint minden ilyen típusú MLM cég 2-4 év alatt tűnik el a piacról. Sorolhatnám a halott neveket. (SiteTalk, Aushante, Botanoo, Questra, Crypto888, Ilgamos, OneCoin, CapriCoin, Coinspace stb.)

  És még csak a felszínt kapargattuk, akik 2016 őszén kapcsolatba kerültek a céggel pontosan tudják mi az igazság.

  Szóval elég legyen annyi, ha nyerésbe van valaki vegyen ki minél több pénzt, és csak akkor ajánlja tovább ha elmondja az ismerősének, hogy ez egy 100% kockázatú játék. Vagy nagyot nyersz vele, vagy nagyot buksz. Bár ahogy az idő telik úgy lesz egyre kisebb a nyereség.

  Reply
  • Erre mondják, hogy “nailed it”. Ha István alapos és tényekkel, linkekkel igazolt kommentje továbbra se talál nyitott fülekre a firstcoinban vakon hívő kriptosok között, akkor már csak szánni tudjuk őket. @István – ha írni támad kedved kriptos témákban, írj ránk légyszi az info@bitcoinbazis.hu címen. 🙂

   Reply
 • Kedves László!

  Tisztában vagyok a Capricoin hátterével és nem kell hitelt rontanom, a számok és a folyamatos ígérgetések önmagukért beszélnek. Amikor indult a cég egyből megkerestek vele. Tegyük tisztába a dolgokat a saját nézőpontom szerint:
  – A capricoin cég úgy működik, hogy csomagokat tudsz vásárolni a Vizionary-nál és cserébe kapsz kriptovalutát. Egy olyan kriptovalutát ami konkrétan értéktelen a piacon. Miért?
  – A Piaci kapitalizációja a mai napon 675 ezer dollár, azaz az összes eddigi kibocsátott coin ennyit ér, ami már önmagában igen kis összeg egy ekkora piacon. A mai napi forgalom 77 ezer dollár, ami igazából egy kriptovaluta piacon számtani tévedés.
  – 2016. január 28-án tetőzőött az árfolyam 3,14 dollárral. A mai árfolyam 0,34 dollár… Ezt nem is érdemes kommentálni. Tehát akik eddig vásároltak, csak buktak rajta.
  – Ha jól működnének az elfogadóhelyek, valaki használná bármire is a Capricoin-t, akkor nem ez a nevetséges 77 ezer dolláros napi forgalom lenne.
  – Aztán beszélhetnénk az alapítókról gondolok itt Pásztor Lászlóra, vagy Tahir Ali-ra, akik Dubaiban élnek. Akik az MLM-ben jártasak tudják, hogy milyen cégekhez volt közük…

  FIRST COIN-ok figyelem, elég érdekes támaszhoz érkezett a pénzetek. A jelenlegi 750 ezer és 1 millió dolláros napi forgalom mellett az árfolyam megállt, SŐT az elmúlt 30 napban -11%-os veszteségben van, miközben a piac soha nem látott rallyban van és a csúcson tetőzött minden Cryptopénz. A továbbiakban ez azt jelenti, ha nem nő a forgalom, akkor az árfolyam sem fog növekedni, SŐT az elkövetkező hónapok kritikusak lesznek, hiszen most kezd el lejárni egyre több embernek a 183 napos lekötése, ezért egyre nagyobb pénzek szabadulnak fel. Érdekes lesz látni, hogy mi fog történni. Mennyien szeretnék kivenni egy részét, és mennyien kötik le újra a rendszerbe. Ha ez átfordul, akkor a akár a jövő év első fele is megforgatja a céget. A Thaiföldi nagy szeánsztól fog függeni, hogy mennyire fog sikerülni egy új víziót elsütni, ami kitolja a csökkenő trendet.

  Reply
 • Most olvastam, hogy a C-CEX twitter-en még jó pár hónappal ezelőtt azt írta, hogy a FirstCoin módosította a wallet-et és új blockchain-t vezetett be. Ez így már megmagyarázza, hogy miért tűnt el egy időre a coinmarketcap oldalról az FRST és csak párnapja jelent meg újra. Viszont egy óriási kérdést is felvet az egész. Hová tűnt annyi FRST?
  2016. júliusában már 4,530,000 FRST volt forgalomba 3,20 árfolyamon, ami egészen 206 októberéig 190 milló dolláros piaci kapitalizáció és 15,36 árfolyam, több, mint 12 millió FRST volt forgalomba. Most jelenleg 24 millió dollárt ér, és összesen 1,869,936 FRST van forgalomba. Most akkor hogy is van ez? Hová tűntek a coinok?
  Az árfolyam is tovább zuhan… Mit ér az árfolyamvédelem, ha egyfolytában esik az ár… Meg ICO-nak…
  Már nem is érdemes kommentálni ezt a csalást…

  Reply
 • FirstCoin-al kapcsolatban ugy tunik meg csak februarig sem kellett varni, mar most melysegekben az arfolyam.
  $4,22-ig sullyedt, pedig meg a nagy forgalmi hullamot el sem ertuk, amikor eloszor vasaroltak es kotottek le tavaly augusztusban nagyobb tetelben FirstCoin-t a Club-ban. Ha ez a trend folytatodik akkor az egesz FRST elertektelenedik a kovetkezo par honapban.

  Nyilvan a nagy vezetok, akik az elejen szalltak be mar a penzuket reg kivettek a mult honapban 15 dollar feletti arfolyamon.

  Kivancsi lennek, hogy ha az MLM vezetoket a csapatuk megkerik ra, megmutatjak-e az FRST fiokjaikat, hogy mennyire bizotak a cegben es hogy mennyi penzt vettek ki a vege elott? Vagy, hogy adoztak-e a beveteluk utan? Nyilvan koltoi a kerdes…

  Osszegzes:
  – meg csak most szabadulnak fel a legnagyobb lekotesek, szoval lesz itt meg verengzes…
  – a ceg probalja ezt megelozni es bent tartani a penzt peldaul a KYC (hitelesitsd magad) programmal. Hasonlo dolgokkal huztak az idot a SiteTalk, Botanoo stb eseteben is… Raadasul ugy, hogy a sajat oldalukon meg mindig hazudnak, hiszen privat coin-nak hirdetik magukat, mikozben szemelyes adatokat kernek be az emberektol. Az mas kerdes, hogy milyen jogon ker egy ilyen ceg allampolgari papirokat…
  – azt kommunikaljak, hogy ne add el, lesz ez jobb is. Sot venni kell. Hamarosan minden jo lesz…
  – mukodo ECO Share meg mindig sehol es ATM sincs sehol, pedig tavaly nyar vegere, osz elejere igertek es most mar hirlevelbol ki is derul, hogy kezdenek kihatralni belole… magyarul nincs ertek a ceg mogott, semmire nem lehet elkolteni a nagy semmit.

  Konkluzio:
  – Ha befektetsz valahova legyen kiszallasi terved, figyeld, elemezd a piacot.
  – Ha cryptovaluta teruleten vagy keruld az MLM cegeket. (IGEN az INVIAWORLD is ide tartozik).
  – Ha valamihez nem ertesz, ne higyj el mindent egy penzt szamolo ugynoknek.
  – A cryptovaluta piac a mai napig egy spekulacios piac, NE FEKTESS ide, ha nincs mibol. (MLM coin-ba plane ne, mert neked kell az ismerosod szemebe nezzni, ha nem tudja kivenni a penzet es te szoltal neki)

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.