10 milliárd dollárja bánja az éjszakai szabadesésben likvidált tradereknek

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Bybt adatai szerint több mint egymillió trader pozíciója került likvidálásra az éjszaka folyamán, akik együttesen közel 10 milliárd dollárt veszítettek.

Likvidálásra a tőzsdéken akkor kerül sor, mikor a trader magas arányú nem saját tőkével kereskedik (pl. marginkereskedés vagy határidős piacokon) túlzott tőkeáttételek mellett. A likvidáláskor fixárat fizetnek a tőzsdéknek mialatt a tőzsde előre meghatározott árfolyamon zárja a megbízásaikat. Általában akkor történik meg, mikor a trader számláján lévő fedezet megegyezik az adott megbízáson elszenvedett veszteséggel.

A retail piacokat már hónapok óta a túlfűtött, euforikus hangulat jellemzi, így nem csoda, hogy bekövetkezett végre egy komolyabb korrekció. A hangulat különösen a héten vágott a tetőfokára, miután például egy Rothschildokhoz köthető befektetési alap az altcoinok mozgatórugójának tartott Ethereum befektetésről számolt be, illetve elhangzott több olyan kijelentés is, hogy a BTC akár az arany piaci értékével is versenyre kelhet. A pozitív hírek tömege, a hétvégékre jellemző alacsony likviditás, a hetek óta csúcsra járó piacok, a túlzott tőkeáttétel eredménye lett az éjszakai egészséges korrekció, amit azok a retail traderek szenvedtek meg elsősorban, akik a long pozícióiknál extrém magas tőkeáttételeket használtak.

A vérengzés szombatról vasárnap hajnalra történt, a piac átlag 10%-ot esett, viszont volt néhány alacsonyabb kapitalizációjú digitális eszköz, ami 25%-os korrekciót kellett elszenvedjen. Reggelre megnyugodtak a kedélyek és az eszközök elkezdték ledolgozni az éjszakai mínuszokat, a BTC árfolyama például már 3000 dollárt ledolgozott az éjszakai 52,480 dollárig zuhanó korrekcióból.

banner

Mindenesetre a teljes likvidálásra került pozíció értéke nem kicsi, elérte a 9.85 milliárd dollárt, ebből 8.68 milliárd dollárt a long megbízások tettek ki. A piacvezető Binance tőzsdén 4.6 milliárd dollár, a Huobin 1.59 milliárd USD, a Bybiten 1 milliárd USD long pozíció ment a kukába.

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.