Kate Winslet főszerepet játszik a OneCoin Ponzi-rendszerről készülő filmben

Film készül a OneCoin Ponzi-rendszerről az Oscar-díjas Kate Winslet főszereplésével. A hollywoodi film az egyik áldozat szemszögéből meséli majd el a valós történetet.

A film eredeti címe “Fake!” és az egyik áldozat, Jen McAdam könyvén alapul, melyet Douglas Thompson újságíróval közösen készítettek. McAdam emellett a film egyik producere is.

A film rendezője és forgatókönyv írója, Scott Z. Burns korábban már dolgozott együtt Winslettel a Fertőzés című amerikai thrilleren, aminek a forgatókönyvét szintén ő írta. Burns még híres a Pénzmosó című Netflix filmjéről, mely a Panama-papírok esetét dolgozza fel.

Winslet hétszeres Oscar-jelölt, aki 2009-ben elnyerte a legjobb színésznő díjat A felolvasó című romantikus drámában nyújtott alakításáért. Emellett olyan kasszasikerekben szerepelt, mint a Titanic, a Steve Jobsról szóló életrajzi film, a Holiday, valamint a kosztümös Értelem és érzelem.

A történelem egyik legnagyobb átverése

Az OneCoint a történelem egyik legnagyobb átverésének tartják, amivel világszerte állítólag 4 milliárd dollárt csaltak ki az elkövetők áldozataiktól. A kriptovaluta Ponzi-rendszert bulgáriai offshore-társaságokon keresztül működtették, mindkettőt Ruja Ignatova “kriptokirálynő” alapította Sebastian Greenwood-tal együttműködve. Ignatova 2017-ben tűnt el, azóta szabadlábon van, míg Greenwoodot 2018-ban tartóztatták le. Ruja Igantova testvére, Konstantin Ignatov bűnösnek vallotta magát pénzmosás és értékpapírcsalás vádjában, miután tavaly márciusban letartóztatták.

A film alapjául szolgáló könyv szerzője Jen McAdam, az egyik áldozat, aki a családjával és barátaival együtt csaknem 300.000 dollárt fektetett be és vesztett el a piramisjátékban. McAdam szombaton, miután napvilágot láttak a filmről szóló hírek, tweetjében megköszönte Douglas Thompson-nak, hogy segített neki megírni a könyvét. “Életem memoárja, hosszú utat jártunk be azért, hogy igazságot szolgáltassanak a OneCoin ügyében, amiből most egy hollywoodi MGM-film készül. Teljesen el vagyok ragadtatva. Hálás vagyok.”

Kapcsolódó:

A kiemelt kép Maggie (Maggiejumps) munkája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük