Új ether bányásszal jön a Bitmain hardvergyártó, 3GH/mp hashrátára lesz képes

Egy hamarosan debütáló ethash algoritmusú (pl. ether) kriptovalutákat bányászó ASIC-bányász piacra dobását tervezi a Bitmain. Az Antminer E9 3 GH/mp hashrátával és 2556 Wattos teljesítménnyel jön, ami 0.85 J/M energiahatékonyságot jelent.

Ha igaz, amit az intróvideójukban állít a vállalat, akkor a miner teljesítménye 32 darab NVidia GeForce RTX 3080 videokártya kapacitásával vetekedik, már ha optimalizáltan 100 MH/mp-re kerekítjük a GeForce-ok hashrátáját. Remélhetőleg árban azért nem lesz 32-szerese az RTX-ek árának, de erről, se a kereskedelmi forgalomba kerülés dátumáról még nincs információ…

Egyébként a Bitmainnek nem ez az egyetlen ethash algókra specializált bányásza, az Antminer E3-as már legalább két éves modellnek számít. Mellette még találunk az Innosilicon és Linzhi gyártóktól is ETH ASIC-bányászokat.

Az Innosilicon új ETH bányászát például (az Innosilicon A11-es) állítólag 2100 MH/mp hashrátával fog hasítani és mellé meglepően szolid 2300W teljesítmény párosul, mialatt a Linzhi Phoenix 2600 MH/mp-t bír 3000-3500W teljesítmény mellett.

A két másik modellel összehasonlítva jobb paraméterekkel jön a Bitmain, de várhatóan emiatt az ára is borsosabb lesz.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük