A bitcoin legutóbbi áringadozása új lehetőségeket nyit a befektetőknek

A Bitcoin rendkívüli volatilitáson ment keresztül múlt csütörtökön, amikor egy nap alatt több mint háromezret zuhant az árfolyam, kéthavi mélypontra, 25 300 dollárra. Azonban sikerült visszapattannia a BTC-nek 26 000 dollárra, és több eseménytelen napig ezen a szinten is maradt. A nagyobb befektetők pedig ki is használták a lehetőséget egytől egyig.

Bitcoin árfolyam a héten

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

Az amerikai igazságügyi minisztérium vádat emelt két további fejlesztő ellen, akik a Tornado Cash kripto mixeren dolgoztak. A Tornado Cash egy Ethereum-hálózaton alapuló adatvédelmi protokoll volt, amelynek célja a küldő és a fogadó tárcacímek közötti kapcsolat leárnyékolása volt. Roman Storm és Roman Szemenov fejlesztőket pénzmosás és szankciók kijátszásával vádolják a protokollon végzett munkájuk következtében.

A Pantera Capital befektetési alap új bitcoin árfolyam jóslattal állt elő. A cég több, mint 4 milliárd összegű vagyont kezel és az egyik legnagyobb kriptobektetéssel foglalkozó cég a világon. A Pantera elemzői szerint a jövő évi felezési eseményig még 30%-ot fog emelkedni a bitcoin árfolyama 34000 dollárig, 2025-re pedig egy pozitív fekete hattyú eseménynek köszönhetően 150 ezer dollárt is érhet majd egy darab bitcoin.

A Solana Pay, a Solana blokkláncra épülő fizetési protokoll mostantól a Shopify e-kereskedelmi óriáscég platformján is működik. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USD Coinban (USDC) is fizessenek. Jelenleg a Shopify működteti az amerikai online kiskereskedelmi forgalom 10%-át, ami több, mint 444 milliárd dollár évente. Az USDC iránti nyitás pedig újabb széles rétegek előtt nyitja meg a lehetőséget, hogy csatlakozzanak a kriptoszektorhoz.

Kritikus időzónába került a Bitcoin

A Bitcoin teljesítménye a második negyedévben kiábrándíthat pár befektetőt, miután az év elején az első negyedévben 70%-ot emelkedett. A mostani árfolyamesés azonban nem kell, hogy eltántorítsa a hosszútávú befektetőket. Filbfilb kriptoelemző rávilágított, hogy a BTC árfolyama ebben a felező ciklusban nem viselkedik másképp, mint a korábbiak során.

A bitcoin esetében 1200 nap telt el az előző felezés óta. Ebben az időszakban szokott az árfolyam konszolidálódni.

Különböző összehasonlító diagramok feltöltésével Filbfilb azt vetíti előre, hogy a bányászoknak magasabb szintek felé kell terelni az árakat, hogy a Bitcoin felezés után is profitábilisak tudjanak maradni. Ez a paradigma váltás korábban körülbelül 1276 nappal minden korábbi felezés után bekövetkezett.

A bányászokat arra ösztönzi a rendszer, hogy a felezés előtt biztosítsák, hogy az árak jóval meghaladják a költségeiket. Akár tudatosan is összejátszhatnak, hogy a piacból magasabb árat csikarjanak ki.  Az okos pénz (smart money), amely érdekelt a felezés potenciális pozitív árhatása körüli pletyka megvásárlásában is minden bizonnyal kifejtheti hathatós tevékenységét.

Bitcoin árfolyam a felezés előtt és után

A 2020-as felezésből kiindulva november eleje lehet potenciális határidő az ilyen viselkedés megjelenésére.

Az időzítés szempontjából a negyedik negyedév kritikus időszaknak tűnik a BTC számára, ahol valószínűleg beszűkül a kínálat, és spekulációk jelenhetnek meg a piacon.

Egészen addig szokatlan lenne, hogy a Bitcoin igazán meginduljon, sokkal valószínűbb, hogy konszolidál majd az árfolyam.

A makro helyzet egyelőre nem javul

A Federal Reserve Szövetségi Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) szeptemberi ülése, amely az irányadó kamatokról dönt, különösen érdekes a kockázati eszközök befektetői számára.

A makropiaci események helyzetét egyszerűen nem lehet kihagyni az egyenletből, amikor a kriptoeszközök árfolyamát vizsgáljuk.

Ha a kamat stabil marad, akkor a Bitcoin árfolyama is stabilizálódhat. Ha viszont bekeményít a FED, akkor még az is elképzelhető, hogy ismét 20 ezer dollár alá kerül a Bitcoin árfolyama. Ha erre sor kerülne, akkor a felezés előtti árfolyam akciót is ennek függvényében lehet majd csak értelmezni és nem érdemes hiú ábrándokat kergetni egy új BTC árfolyam rekorddal. Még.

A befektetői bizalom megsérült?

2023 elején a short pozíciókkal rendelkező kereskedők folyamatosan uralták a likvidációt a határidős piacon. Az árfolyam emelkedést várókat augusztus 17-én meglepetés szerűen kapták el, amikor több mint 200 millió dollár értékű long pozíciót likvidáltak. Ez volt a Bitcoin long felszámolásának legmagasabb napi értéke a Terra Luna 2022 májusi összeomlása óta.

Bitcoin long pozíciók likvidációja

Ha a BTC long-okat a kereskedési volumenből származó vételi nyomás nélkül likvidálják, az a Bitcoin árfolyamára negatívan hat. A Bitcoin mennyisége is elérte a legalacsonyabb szintet 2021 eleje óta, és a BTC Ordinals volumene is több mint 98%-kal esett vissza.

A konzisztens kereskedési volumen hiánya miatt a Fear and Greed Index, egy kulcsfontosságú befektetői hangulatmérő, lefelé mozdult az elmúlt 30 napban, és a semleges hangulatból félelemre váltott át ismét.

Kriptopiaci hangulat

A jelek szerint a kriptopiacon tapasztalható rövid távú bizonytalanság nem változtatta meg azonban a intézményi befektetők hosszú távú kilátásait. Az Egyesült Államok ellenséges szabályozási környezete ellenére a nagy intézmények Bitcoin pénzügyi eszközöket halmoznak fel, ami előrevetíti az árfolyam emelkedést. A szabályozói környezet megváltozására utal a Pantera Capital jelentése is, amiben pozitív fekete hattyú eseményként hivatkoznak egy ilyen helyzetre.

A nagy pénzügyi cégek sürgetése ellenére úgy tűnik, hogy a SEC továbbra is 2024-ig halogatja a Bitcoin ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos döntéseket. Ez pedig egyelőre negatívan befolyásolhatja a befektetői hangulatot és az árakat a kripto piacon.

Mi áll a bitcoin árfolyam esés mögött?

A bitcoin árfolyama kilépett a 28 000-30 000 dolláros tartományból a múlt héten, és egészen 25 ezer dollárig esett vissza. Hogy mekkora a baj, azt még korai kijelenteni. A CryptoQuant kriptopénz-elemző cég egy átfogó jelentést adott ki, amelyben a bitcoin korábbi árfolyam ciklusait vizsgálják a rövid és hosszú távú tulajdonosok realizált árai alapján.

Aktuális bitcoin árfolyam

Miután több, mint 10%-os mínuszt produkált egy óra alatt a grafikon, mindenki azt kérdezi, miért esik a Bitcoin ára. A bitcoin árfolyam zuhanás mögött több indok is állhat. A kockázattűrés határára érve a befektetők profitot realizálhattak és zárhatták a pozícióikat még szeptember előtt. De más ok is állhat a háttérben.

Egy ismeretlen (Robinhood) kriptotárca több mint 3 milliárd dollár értékű bitcoint halmozott fel az elmúlt három hónapban, és ezzel különféle elméletek hullámát indította el a lehetséges tulajdonosokról. Felmerült a BlackRock, a Robinhood és több sorban álló Bitcoin ETF mögötti befektető társaság is. Ezek a nagy cégek, minél több Bitcoint szeretnének felhalmozni, és talán attól sem riadnak vissza, hogy egy jó beszálló árért maguk is megrángassák az árfolyamot.

Emellett, azzal vádolják a Binance társalapítóját, Changpeng Zhaot, hogy szabályozói nyomás hatására manipulálta a bitcoin vételárának alakulását. A bennfentes források szerint mindezzel az a célja, hogy a Binance Coin árfolyamát felpumpálja.

Az igazság persze azért még várat magára.