A bitcoin megjelent a mozivásznon, egyre több filmben tűnik fel

Kétség nem fér ahhoz, hogy a bitcoin és a kriptovaluták egyre népszerűbbek. Ezt nem is mutatja más jobban, mint az, hogy a filmekben és tévésorozatokban egyre gyakrabban jelennek meg a kriptopénzek. Már számos filmben, dokumentumfilmben, sorozatban vagy zenés videoklipben tűnt fel például a bitcoin, amely azt jelzi, hogy a mainstream is felkapta a fejét a BTC-re. 

Filmek, melyekben a bitcoin is főszereplő volt

Valószínűleg az egyik legismertebb film a kriptovalutákról a Crypto. A főszereplő Kurt Russell, a történet pedig 10 millió dollárnyi kriptovaluta pénzmosásról szól.

Nem maradhat le a listáról a Money Plane sem, amely egy golyóálló repülő kaszinó sok milliárd dollárral a fedélzetén. A kriptovaluta film főszereplői Adam Copeland, Denise Richards és Kelsey Grammer.

A bitcoin és más kriptovaluták a 2019-es Unfriended Dark Web című filmben is szóba kerültek. A 2014-ben készült Unfriended című film folytatásaként egy baráti társaságot mutat be, akik találnak egy laptopot, amely hozzáféréssel rendelkezik a darkwebhez, és rájönnek, hogy az eredeti tulajdonosok, egy kiberbűnöző hackercsoport figyeli őket. A film során a főszereplő fiatalember amerikai dollárt vált át bitcoinra, majd ethereumra.

Alex Winter 2015-ös Deep web című filmje a Silkroad és az alapító Ross Ulbricht történetének szól. A Silkroad az illegális áruk legjelentősebb piactere volt, a kábítószertől a fegyverekig. A fizetéseket természetesen bitcoinban teljesítették. Egy másik játékfilm, amelyet részben a bitcoinnak szenteltek, a 2015-ös Dope, melyben a híres Forest Whitekar és Lenny Kravitz lánya, Zoe Kravitz játszanak

A Silkroad történetét dolgozza fel a vele azonos című film a Silkroad. A két órás mozi a darkwebes piactér alapítójának, Ross Ulbricht-nek az életét, illetve a letartóztatásához vezető eseményeket tárja a nézők elé.

Más filmekben a kriptovalutákról csak ritkánk esik szó, mint például az Egy karácsonyi herceg – a királyi esküvő, ami egy karácsonyi vígjáték a Netflixen. A film Amber, egy újságírónő történetét meséli el, aki hamarosan feleségül megy Aldovia hercegéhez. Az ország azonban nagy gazdasági nehézségekkel küzd, ezért a herceg egyik tanácsadója a kriptovaluta használatát javasolja.

Érdekes dokumentumfilmek

Vannak érdekes dokumentumfilmek is, mint például a Cryptopia, mely elmagyarázza, hogyan működnek a kriptók és a blokkláncok, és hogyan változtathatják meg a világot.

A Banking on Bitcoin, arról szól, hogy a bitcoin és a általában véve a kriptovaluták hogyan válnak egyre népszerűbbé Afrikában, és hogyan járulhatnak hozzá az afrikai emberek életkörülményeinek javításához. A Bitcoin, az általunk ismert pénz vége című dokumentumfilm 2015-ben készült, egy olyan időszakban, amikor még nem volt olyan elterjedt a kriptopénz használata, mint most. mégis sok érdekességet tudhatunk meg a világ legnépszerűbb kriptopénzéről.

Tévésorozatokból sem maradhat ki

A bitcoin és más kriptovaluták számos tévésorozatban is feltűntek. A legújabb, a Netflixen megjelent How to sell drugs harmadik évada, melyben egy német tinédzser online ecstasyboltot nyit, a MyDrugs-t. Fizetni természetesen kriptovalutával lehet: bitcoinnal, ethereummal, Iotával, és ripple-el.

A Billions nevű sorozatban is többször megemlítik a kriptovalutákat, ahol a főszereplők között gyakran zajlanak kriptotranzakciók, amelyeket befektetésekre és lenyomozhatatlan fizetésekre egyaránt használnak.

Az Agymenők (The Big Bang Theory) 11. évadának 9. epizódja a bitcoinról szól.

Nem feledkezzünk meg a világ egyik leghíresebb családjáról, a Simpson családról sem. Az egyik epizódban Lisa Simpson Frink professzortól tanulja meg, hogyan működnek a kriptovaluták, aki megmutat neki egy videót, amelyben Jim Parsons, az Agymenőkben Sheldont alakító színész szerepel.

Az interneten egyébként találhatunk olyan elméleteket, amelyek szerint a Simpson család már 1997-ben megjósolta a bitcoin megjelenését.

A bitcoin a Mr Robotban is többször megjelenik. A második évadban pedig szó van egy ecoinról, egy új globális gazdaságot létrehozó valutáról is.

A Szilícium-völgy sorozatban nemcsak a kriptopénzekről esik szó több epizódban, hanem a Coinbase tőzsde is feltűnik.

A bitcoinról egyébként említést tesznek a Férjem védelmében, a CSI, és az Odaát sorozatokban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.