A Bitcoin-támogató Kanye West is indul az amerikai elnökválasztáson

Az amerikai rapper, zeneszerző és vállalkozó Kanye West is bejelentette, hogy indul a novemberben esedékes amerikai elnökválasztáson.

West tegnap reggel a Twitteren jött elő a szenzációs hírrel a több mint 30 millió követőjének a legnagyobb megdöbbenésére.
Egy olyan Amerikát kell építeni, ami hisz az Istenben, egységesíteni tudja a víziónkat, és közösen építeni tudjuk a jövőnket,” jelentette be a mostani elnök kedvenc közösségi média platformján. „Megmérettem magam az Egyesült Államok elnöki pozíciójáért.#2020 VISION.

Ez igencsak jó lenne a Bitcoin és kriptoszféra számára. Egy 2018-ban készült televíziós interjúban, West kifejtette, hogy mennyire elégedetlen a 20 dolláros címlettel. A 20 dolláros bankó őt a rabszolgaságra emlékezteti, és sokkal inkább Bitcoint használna helyette.

Eddig a Twitter közösség nagyon pozitívan reagált a most bejelentett hírre. Közben olyan nagy nevek is beálltak Kanye West mögé mind a Tesla és a SpaceX alapító, Elon Musk vagy a másik bohókás elnökjelölt John McAfee.

kanye west

Kanye West 4 éves ciklusa?

Nem ez az első eset, hogy a köztudottan Bitcoin-támogató és a decentralizált technológiákat kedvelő énekes arról nyilatkozott, hogy elnök akar lenni. Már a 2015-ös MTV Video Music Award eseményen Kanye arról beszélt, hogy beszáll a 2020-as elnökválasztási kampányba.
Azonban mindenki úgy gondolta, hogy ebből nem lesz semmi. Főleg azután, hogy tavaly novemberben Kanye azt mondta, hogy inkább csak 2024-ben látja reálisnak az elnökválasztási megmérettetését. A mostani bejelentése azonban elég kényelmetlen helyzetbe hozhatja őt, ugyanis elég jó kapcsolatokat ápol a mostani elnökkel, Donald Trumppal is.

Sokan azonban úgy vélik, hogy Kanye mostani bejelentése inkább csak szenzációhajhászás. Ugyanis eddig Kanye nem regisztrálta be magát a Federal Election Commission (FEC) ügynökségnél, amely a Federal Election Campaign Act szerint hivatott irányítani az elnökválasztást.

A népszerű YouTube sztár Marques Brownlee (MKBHD) már kommentálta az új híreket. Ő úgy gondolja, hogy „Kanye már későn szállt be az elnökválasztási csatába.

Azt nem tudjuk, hogy mit dob a sors kockája. Egy biztos, hogyha mégis Kanye West kerülne ki győztesen a novemberi elnökválasztási csatából, akkor ő lenne biztosan az első elnök, aki a Bitcoin, mint fizetőeszköz mellett állna. Ezzel egy újabb legitimációt kapna a világ legnépszerűbb kriptovalutája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük