A boomerek bitcoint akarnak: már idén ezer milliárd dollárt fektethetnek a szektorba

Mike Novogratz, a Galaxy Digital kriptobefektetési vállalat CEO-ja szerint 2021-ben akár az ezer milliárd dollárt is meghaladhatja az új bitcoin befektetések értéke. És hogy honnan jöhet a pénz jelentős része? Pont onnan, ahol eddig a legnagyobb ellenállást láthattuk: a gazdag baby boomerek zsebéből.

A Morgan Stanleyt követni fogják a többiek, és a boomerek hamarosan önthetik a pénzt a bitcoinba

Mike Novogratz múlt héten a Reuters Digital Assets Weeken adott interjújában beszélt a kriptopénzzel kapcsolatos előrejelzéseiről. Egy jelentős összegre pedig mindenki felkaphatta a fejét: Novogratz szerint csak az elkövetkező évben akár az ezer milliárd dollárt is meghaladhatja a bitcoinba folyó befektetések összege. Szerinte a kriptopénz 2021-re már olyan széles körben elfogadottá vált, hogy azok a gazdag befektetőcsoportok is be akarnak majd szállni, akik eddig ódzkodtak ettől. Ha pedig nevükön akarjuk nevezni őket, hát itt vannak: a gazdag baby boomerek.

A globális érdeklődés növekedése mellett a Morgan Stanley bejelentése is erősen hozzájárulhat a pénzcsapok megnyílásához. Az amerikai bankóriás alig néhány hete tette közzé, hogy gazdag ügyfeleinek elérést fog nyújtani bitcoin alapokhoz. A Morgan Stanley ezzel az első olyan bank lehet, ami kriptobefektetési lehetőséget nyújt ügyfeleinek. Ezzel ráadásul utat nyithat további pénzügyi intézményeknek is. A legjelentősebb bankok ugyanis amellett, hogy már korábban hasonló tervekről számoltak be, sok esetben szimpla FOMO-tól is szenvednek. Ahogy a versenytársak nyitnak a kriptopénzek felé, ők sem tehetik meg, hogy kimaradnak ebből. A Deutsche Bank szavait idézve a „bitcoin túl fontos ahhoz, hogy ne vegyük figyelembe”.

Novogratz nincs egyedül a baby boomerek bitcoin befektetési szokásaival kapcsolatos nagyon pozitív előrejelzéseivel. Már tavaly is látszott, hogy a vírus globális elterjedését követően egyre erősödött az érdeklődés a kriptopénzek után az idősebb generációk és főként a boomerek körében. Ezt követően az amerikai stimulus csekkek és a pénznyomtatási láz miatt kialakult inflációs félelem hatására egyre többen fordultak az inflációrezisztenciájáról híres bitcoinhoz. Most ráadásul maguk a boomerek által hosszú évek óta megbízott bankok biztosítanak hozzáférését a kriptovalutákhoz. Ezzel az utolsó akadály is elgördülhet a kriptobefektetések elől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.