A Google-t is behúzta a kriptoipar, partnerségre lépett a Dapper Labs-szal

A Google techóriás partnerségre lépett a kanadai blokkláncfejlesztő céggel, a Dapper Labs társasággal. Fő céljuk, hogy segítség egymást az új Web3 termékek és szolgáltatások fejlesztésében, beleértve a népszerű NFT termékeket és piacteret is.
Az egyezség részeként a Google Cloud lesz a Dapper Labs által fejlesztett Flow blokkláncnak a hálózati szolgáltatója, amellyel így egy könnyen skálázható infrastruktúrát kap a blokklánc, amely képes lesz növekedni az NFT-k, játékok és appok igényeinek megfelelően. Janet Kennedy, a Google Cloud North America alelnöke szerint ez a többéves partnerség segíti majd a Dappert-t az operációjuk kiterjesztésében. Egy skálázható és egyben biztonságos infrastruktúrát biztosít a Google számukra.

A Google megkönnyíti majd a Flow blokkláncfejlesztőknek az integrációt különféle szoftverekkel, amely egy újabb ösztönző lesz számukra, hogy a Google Cloud-ot válasszák az Amazon Web Services vagy a Microsoft Azure helyett.
A Dapper Labs’s vezérigazgatója, Roham Gharegozlou is megerősítette a partnerségét létrejöttét.

Hihetetlen növekedésen van túl a Dapper Labs és a NFT piac

A Dapper által fejlesztett Flow blokklánc támogatja a jelenleg legnépszerűbb NFT gyűjteményeket a piacon, mint amilyen a NBA Top Shot és CryptoKitties. Idén februárárban közzétett adatok szerint az NBA Top Shot 230 millió dollárnyi árbevételt generált akkor. Azóta az árbevétel megháromszorozódott, és már 680 millió dollárnál jár.

Felismerve a NFT által kínált kecsegtető befektetési lehetőséget, jelenlegi és volt NBA sztárok mint Michael Jordan és Kevin Durant is beálltak a Dapper’s Lab mögé, és ebben a befektetési körben már 305 millió dollárnyi tőkét húzott be a blokklánc vállalat.

Kevesebb mint egy év alatt az NFT piac a kriptoiparágon belül egy kis és lényegtelen szegmensből egy több milliárd dollár értékű piaccá vált. Az augusztus egy minden rekordot megdöntő hónap volt az NFT piactéren. 30 nap alatt több mint 2 milliárd dollár értékben bonyolítottak le értékesítést iparági adatok szerint.

Közben nagyon sok NFT fókuszú vállalat vezényelt le sikeresen befektetési köröket. Például a Recur-ba 50 millió dollár értékben szállt be Steve Cohen családi cége. Így az értékelése már meghaladja a 333 millió dollárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük