A JPMorgan 5 féle kriptovaluta alapot kínál az ügyfeleinek

A JPMorgan globális befektetési bank zöld utat adott tanácsadóinak, hogy öt kriptovaluta alaphoz nyújtsanak hozzáférést az ügyfeleik számára. Az alapokat a bank összes ügyfele számára kínálhatják, akik befektetési tanácsot kérnek. A lépésnek köszönhetően a JPMorgan az első nagy bank, amely kibővíti a kriptokereskedéshez való hozzáférést, és nem csak az ultra vagyonos ügyfeleknek kínálja.

A JPMorgan-nél már mindenki befektethet a kriptovaluta alapokba

A globális befektetési bank zöld utat adott pénzügyi tanácsadóinak, hogy minden ügyfelének hozzáférést biztosítsanak a kriptovaluta-alapokhoz. Jelentette csütörtökön az Insider, idézve az ügyet közvetlenül ismerő illetékeseket.

A lépésnek köszönhetően a JPMorgan az első nagy bank, amely kibővíti a kriptokereskedéshez való hozzáférést az ultra vagyonos ügyfeleken kívül – közölte a kiadvány.

A hét elején közzétett memo-ban a JPMorgan közölte tanácsadóival, hogy július 19-től öt kriptovaluta termék vételére és eladására vonatkozó megrendeléseket fogadhatnak. Közülük négy a Grayscale Investment-től származik: a Bitcoin Trust, a Bitcoin Cash Trust, az Ethereum Trust és az Ethereum Classic Trust. Az ötödik jóváhagyott alap az Osprey Funds Bitcoin Trust-ja.

Egy illetékes, aki közvetlen ismeretekkel rendelkezik, elmondta, hogy az új lehetőség minden befektetési tanácsot kérő banki ügyfélre vonatkozik. Beleértve a bank önálló ügyfeleit, akik a jutalékmentes Chase kereskedési alkalmazását használják, a vagyonos ügyfelek tömegeit, akiknek vagyonát pénzügyi tanácsadók kezelik a JPMorgan Advisors alatt és az ultra gazdag ügyfeleket, akiket a cég privátbankja szolgál ki.

JP Morgan: az Y generáció bitcoin preferenciája az arannyal szemben a hosszútávú siker titka

Greg King, az Osprey Funds (OTCMKTS: OBTC) alapítója és vezérigazgatója a Forbesnak elmondta:

“Örülünk, hogy bekerültünk a JPMorgan platformjába. Az OBTC továbbra is a legalacsonyabb árú, nyilvánosan forgalmazott Bitcoin alap az Egyesült Államokban. És úgy gondoljuk, hogy a JPMorgan ügyfelei értékesnek fogják találni a terméket.”

A JPMorgan hosszú utat tett meg a kriptovaluta tekintetében. 2017-ben Jamie Dimon vezérigazgató azzal fenyegetőzött, hogy kirúgja a Bitcoinnal kereskedő alkalmazottakat. Idén májusban elmondta, hogy személyes tanácsa az emberek számára az, hogy „tartsák magukat távol” a kriptovalutáktól, beleértve a Bitcoint is. Ugyanakkor elismerte, hogy ügyfelei ebbe az eszközkategóriába is be akarnak fektetni.

A közelmúltban Mary Callahan Erdoes, a J.P. Morgan Asset & Wealth Management vezérigazgatója elmondta, hogy a bank ügyfelei közül sokan a kriptót eszközosztálynak tekintik, és be akarnak fektetni.

Ezzel a lépéssel a JPMorgan egyre több olyan befektetési bankhoz csatlakozik, amelyek valamilyen kriptobefektetést vagy szolgáltatást kínáltak, vagy terveznek kínálni az ügyfeleknek. Ilyenek a Morgan Stanley, a Goldman Sachs és a Citigroup. Azonban a JPMorgan az, aki elsőként biztosít közvetlen hozzáférést a kevésbé vagyonos ügyfeleinek a kriptotermékekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.