A kannabisz legalizálásért küzdő ex-szépségkirálynő 12 millió dollárral lépett le

  • 37
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Paragon kriptopénz befektetői szeretnék visszakapni a pénzüket, de nem találják a kannabisz legalizálásért küzdő celebet, aki eltűnt a 12 millió dollárral még 2017-ben.

Az észak-kaliforniai kerületi bíróság  a Davy v. Paragon Coin ügyében a befektetők csoportos perben szeretnék visszaszerezni a befektetett tőkéjüket. A károsultak arra hivatkoznak, hogy a kriptopénz kibocsátás valójában egy illegális értékpapír kibocsátás volt, ahol a befektetők joggal követelhetik vissza a befektetésük értékét. A bírósági tárgyaláson a vádlott nem jelent meg, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem adhatják be ellene a csoportos beadványt.

A Paragon érme 12 millió dollárnyi forrást gyűjtött össze az ICO során. A projekt célja az volt, hogy legalizálja a kannabisz iparágat egy megbízható, transzparens, blokklánc alapú rendszer segítségével, ahol az okos szerződések révén integráltá válik az amúgy megosztott szektor. A tervezett fejlesztések közül azonban egyelőre nem sok valósult meg.

A Paragon ICO mögött Jessica VerSteeg egy korábbi szépségkirálynő és valóság show szereplő állt a férjével, Egor Lavrovval együtt. Mellettük több média szereplő és influencer is szerepel a vádlottak padján, akik szintén nem voltak elérhetőek a tárgyaláson. Egy magát meg nem nevezni kívánt forrás azonban úgy nyilatkozott, nem kell senkinek aggódnia a per miatt, mivel a cég, a korábbi SEC büntetést már kifizette. Azt azonban nem tudni, hogy ez valóban így volt-e, a legutolsó információk szerint ugyanis a cég elmulasztotta mindezt időben befizetni.

A téma amúgy továbbra is érdekli a befektetőket. Az orvosi kender blokklánc alapú nyomkövetése mindenképpen hasznos és egyben izgalmas innovációnak ígérkezik. Főleg, ha van mögötte egy rendes cég ami a projektet kivitelezi.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.