A kriptovaluták visszatérnek Kínába? Justin Sun a Huobi-ban

A híres Justin Sun kriptopiaci nagyvállalkozó szerint a kriptovaluták visszatérhetnek Kínába, mert a kriptó olyan trend, amelyet nem lehet csak úgy kitiltani. A mágnás közeledik a Houbi tőzsdéhez, aminek nyomán duplázódott a HT tokenek ára. Szerinte most érdemes kriptót venni, amikor olcsó.

Justin Sun híres-hírhedt kínai származású kriptopiaci nagyvállalkozó szerint Kína egyszer még enyhíteni fogja a kriptovalutákkal szembeni tiltásokat, és visszaengedi azokat Kínába. A Bloomberg interjúja szerint Sun úgy véli, hogy az ország barátságosabbá válik majd a kriptovalutákkal szemben, annak ellenére, hogy jelenleg “bitcoin- és bányászatellenes”. A Tron társalapítója hisz a kripto-ellenes narratíva enyhülésében a kínai központi banki digitális valuta (CBDC) bevezetése előtt.

A kriptó egy világtrend Justin Sun szerint

A legtöbb kriptopénz- és decentralizáció-rajongó ugyanis nem hisz abban, hogy a CBDC biztonságos lesz. Az olyan országok, mint Kína, egyszerűen a hagyományos valuták alternatívájaként fogják használni. Kína kapcsolata a kriptovalutával bonyolult.

A kriptó egy világtrend, amelyet nem lehet teljesen elszigetelni. Ezért Kína biztosan az egyik legerősebb szereplője lesz a blokklánciparnak. Még akkor is, ha rövid távon lesz némi visszaesés vagy szabályozási akadály. Hosszú távon nagyon optimista vagyok mondta a vállalkozó.

Justin Sun közeledik a Huobihoz

A múlt héten Sun bejelentette, hogy csatlakozik a világ egyik legnagyobb centralizált tőzsdéjéhez, a Huobihoz, mint a tanácsadó testület tagja. A grenadai követként is működő vállalkozó kijelentette, hogy célja a Huobi Token fejlesztése lesz. Korábban már megosztotta a nyilvánossággal, hogy a Huobi utility tokenje jelentős részét adja a portfóliójának, és már a létrehozása óta aktívan gyűjtögeti.

Justin Sun kedvence, a Huobi token, egy év. (Tradingview.com)
Justin Sun kedvence, a Huobi token, egy év. (Tradingview.com)

A hírek masszív, 100 százalék körüli ralit okoztak a Huobi token árfolyamában, amely így elérte a nyolc dolláros lokális csúcsot is – és igencsak felülteljesítő más kriptókkal szemben az utóbbi egy évben.

Terjeszkedne a Huobi?

Emlékeztetnek rá, hogy 2021 szeptemberében a kínai szabályozók betiltották a kriptovaluta-kereskedelmet és a bányászatot, kiszorítva a kriptotőzsdék többségét, köztük a Huobit is az országból. De nem az volt az első alkalom, hogy az ország betiltotta a kriptót.

Sun szerint a Huobi valószínűleg hajlandó lenne ismét kiterjeszteni az üzletet Kínában, ha az ország újra engedélyezné a kriptovaluta-kereskedelmet. A tőzsde már jelen van Ázsiában, és Sun szerint elképzelhető, hogy Európába és Dél-Amerikába is eljut.

Most kell kriptót venni

Justin Sun azt is gondolja, hogy ez az egyik legjobb időszak a kriptopénzpiacra való visszatérésre, mivel a legtöbb kriptoeszköz a rossz piaci környezet, az Egyesült Államokban zajló monetáris politikai szigorítás miatt elérhette a mélypontját.

Justin Sun többek között a Tron blokklánc alapításáról ismert, de például korábban megszerezte a Steem blokklánc feletti ellenőrzést, a Poloniex tőzsdét is. Egyszer a Warren Buffett-el való ebéd lehetőségét is elnyerte egy jótékonysági aukción.

Kapcsolódó cikkeink:

Tőzsdetokenek tündöklése – a szerencse a bátraknak kedvez?

Justin Sun Poloniex tőzsdéje is támogatja az Ethereum hard forkot

Justin Sun 2 milliárd dollárral igyekszik menteni a TRX tokenjét

Elindult a Hive: Vége a Steem vs. Justin Sun csatának?

Címlapkép forrása: Youtube.com