A MicroStrategy vezérigazgatója: A vállalat soha nem fogja eladni a bitcoinját

A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor közismert a bitcoin imádatáról. A vállalat igazgatósága bitcoinban kapja fizetését, Saylor pedig rendszeresen fektet több millió dollárt a népszerű kriptovalutába. Így nem okoz túl nagy meglepetést a hír, miszerint a vezérigazgató elutasította azokat a pletykákat, amelyek szerint a vállalat titokban eladja bitcoin részesedését.

Twitter-fiókján keresztül Saylor hangsúlyozta, hogy tőzsdén jegyzett vállalatként a MicroStrategyt a törvény kötelezi arra, hogy minden tranzakciót bejelentsen az Értéktőzsde Felügyeletnek.

A MicroStrategy bitcoin készletének eladásáról szóló pletykák azt követően merültek fel, hogy egy “1P5ZED” néven azonosított cím jelentős mennyiségű eszköz mozgatásában vett részt. Elemzők és kriptorajongók szerint a bálna valószínűleg a MicroStrategy vagy egy kriptopénzváltó volt.

Saylor tweetjében kijelentette, hogy minden bitcoin értékesítést közölni fognak a részvényesekkel. Érdemes megjegyezni, hogy Saylor fenntartotta, hogy a vállalat soha nem fogja eladni a bitcoinját.

“Nem egyértelmű, hogy kinek kell ezt tudnia, de amikor a $MSTR bármilyen lényeges változást eszközöl a vállalati stratégiájában (a bitcoin megszerzése és tartása) vagy a bitcoin részesedésében, akkor ezt a részvényeseinkkel SEC-bejelentéseken keresztül közöljük. Ezek pedig mindenki számára elérhetőek” – mondta Saylor.

Saylor hatalmas kriptopártolóvá vált, aki a bitcoinba történő intézményi befektetések élére állt. Annak ellenére, hogy az eszköz igen volatilis, Saylor továbbra is bizakodó maradt.

Nem akar leállni a bitcoinnal

Ahogy arról a Finbold beszámolt, Saylor hangsúlyozta, hogy a vállalat továbbra is bitcoinba kíván fektetni, tekintettel arra, hogy a széles körű elterjedése küszöbön áll. Ez azután történt, hogy a SEC azt ajánlotta a vállalatnak, hogy a nagy volatilitás közepette módosítsa a jövőbeni bejelentésekben a közzétételt.

A vállalat, amelyet nagymértékben úgy tekintenek, mint amely megteremti az utat az intézményi befektetők számára a bitcoinba való bekapcsolódáshoz, arra törekszik, hogy bevételi forrásokat találjon az eszköz felhalmozásához.

Nemrégiben a MicroStrategy bitcoin-állománya megközelítette a 130 000 BTC-t, miután további 200 millió dollárt költött az eszköz megszerzésére. Az érméket egy bitcoin-alapú hitelből vásárolták.

Saylor bizakodása a bitcoin iránt abból fakad, hogy szerinte a kriptopénz képes megoldani a hagyományos pénzügyi szektorban tapasztalható egyes hiányosságokat.

Saylor szerint a bitcoin rendkívül fontos fedezetet jelent az infláció veszélyeivel szemben. Ennek oka, hogy az eszköz jobban teljesít az olyan hagyományos termékeknél, mint az arany és a Nasdaq.