A Morgan Stanley a Bithumb koreai kriptotőzsdébe akarja bevásárolni magát

A Morgan Stanley amerikai befektetési bank már tárgyal a tulajdonrész-vásárlásról a Bithumb kriptotőzsdében 10%-kal rendelkező Bidenttel, jelentette március 18-án a helyi koreai média, az Aju News.

A Morgan Stanley körül napról napra egyre több kriptós hír röppen fel

A helyi tudósítások szerint az amerikai bankóriás 300 és 500 milliárd koreai won között tervez befektetni (kb. 85 – 140 milliárd forintnak megfelelő összeg a jelenlegi árfolyamon). A Bident, akikkel a tudósítások szerint a Morgan Stanley már elkezdte a tárgyalásokat, jelenleg a legnagyobb részvényese a Bithumbnak 10%-os tulajdonrészével.

A Bithumb tulajdonosai már többször szerették volna eladni a tőzsdét, eddig azonban nem jártak sikerrel. Legutoljára idén januárban cikkeztünk arról, hogy a Nexon játékóriás nyitott lenne a felvásárlásra, bár azt a pletykát végül a Nexon vezetősége tagadta egy a The Blocknak írt emailjében.

A Bithumb az érdeklődés ellenére korántsem a legproblémamentesebb tőzsde jelenleg a piacon. Rendőrségi házkutatástól kezdve, adózási kérdésekben keletkezett bajokon át, a többszöri hackertámadásokig, már elég sokszor rájárt a rúd a koreai kriptotőzsdére. Natív BXA tokenje körül is bőven akadtak gondok. A befektetők egy csoportja tavaly ősszel indított jogi eljárást a tőzsde ellen miután a token listázása nem a megállapodások szerinti formában történt meg.

A mostani híresztelések következtében a Bithumbbal kapcsolatban álló cégek részvényárfolyamai szinte egyöntetűen megugrottak. Csak a Bident részvényei például 17%-kal emelkedtek tegnap óta. A Morgan Stanley a befektetéssel az első olyan bank lehet, aki kriptotőzsdében szerez érdekeltséget. Az intézményi érdeklődés robbanásszerű növekedését eltekintve pedig az is könnyen előfordulhat, hogy más pénzügyi intézmények is elkezdenek kacérkodni a gondolattal

Nem a Bithumb volt az egyetlen kriptós hír a Morgan Stanley háza táján az utóbbi napokban. Mindössze két nappal ezelőtt derült fény arra, hogy a bank három új alapot indít, melyek lehetővé teszik a bitcoin vásárlást befektetőik számára. Jelenleg ez még csak azoknak a legvagyonosabb ügyfeleknek lesz elérhető, akik „agresszív kockázattoleranciával” rendelkeznek. A minimum befektetés ezeknél az alapoknál 5 millió dollárnál kezdődik. Jelenleg csak azok számára nyitott, akik minimum 2 millió dollárnyi tőkével rendelkeznek a banknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.