A Spotify token alapú zenei lejátszási listákat tesztel

A Spotify zenei streamingszolgáltató egy új szolgáltatást, a “token-kompatibilis lejátszási listákat” teszteli, amely lehetővé teszi, hogy az NFT tulajdonosok csatlakoztassák a tárcájukat, és egyedi zenét hallgassanak.

Jelenleg a szolgáltatás a Fluf, Moonbirds, Kingship és Overlord közösségek token tulajdonosai számára érhető el. Az egyedi lejátszási listákat a három hónapos tesztidőszak alatt aktívan frissítik. Fontos kiemelni, hogy csak a közösség tagjai férhetnek hozzá ezekhez egy egyedi linken keresztül.

Overlord

Az Overlord, egy Web3 játék- és médiauniverzum szolgáltató szerdán tweetelte ki, hogy a gyík témájú Creepz NFT projektjének tagjai a Spotify-on már csatlakoztathatják Web3-as tárcájukat. Ezáltal hozzáférhetnek a projekt közössége által szerkesztett “Invasion” lejátszási listájához.

Az Overlord azt is megosztotta, hogy a pilot jelenleg még csak az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Németországban, Ausztráliában és Új-Zélandon érhető el az Android-felhasználók számára.

A Spotify a tweetre küldött válaszban megerősítette a hírt.

Kingship

A Universal Music Group NFT csapata a KINGSHIP szintén megosztotta, hogy az NFT-tulajdonosok számára létrehozott egy token alapú lejátszási listát. Ebben a Queen, Missy Eliott, Snoop Dogg és a Led Zeppelin is szerepel.

Apoorv Lathey, az NFTX NFT likviditási protokoll vezető fejlesztője tweetelt egy képernyőképet a pilotról. Ez lépésről lépésre bemutatja, hogyan lehet elérni a KINGSHIP kurátori lejátszási listáját a Spotify-on.

Spotify

A képernyőkép szerint az NFT-tulajdonosok csatlakoztathatják a Metamask, Trust Wallet, Rainbow, Ledger Live vagy Zerion tárcáikat.

A Spotify szóvivője az új szolgáltatásokkal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy “rutinszerűen számos tesztet végeznek a felhasználói élmény javítása érdekében. Ezek közül néhány végül a szélesebb körű felhasználói élményt javítását is lehetővé teszi, mások pedig csak fontos tanulságként szolgálnak.” – mondta a szóvivő.

A Spotify egyelőre nem közölt további részleteket a funkció szélesebb körű jövőbeli bevezetésének terveiről.

A Spotify komolyan gondolja az NFT tokenek kiaknázását

A több mint 489 millió felhasználóval rendelkező globális zenei streaming platform korábban már kísérletezett az NFT-k szolgáltatásába való integrálásával. 2022 májusában a Spotify engedélyezte, hogy az előadók egy kiválasztott csoportja, köztük Steve Aoki és a The Wombats, NFT-ket népszerűsítsen a profilján.

Eközben számos Web3-as zenei platform bukkant fel a zenehallgatás decentralizálására. Az Audius például egy kriptóhoz kötött streaming szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy AUDIO token jutalmakat szerezzenek az alkalmazással való interakcióért. A Royal és az Anotherblock szolgáltatók pedig lehetővé teszik az alkotók számára, hogy a zenei jogdíjakat töredék NFT-ként értékesítsék.