A Strike integrálta a fizetésekhez a Tether USDT-t

A Strike digitális fizetési platform integrálta a működésébe a dollárhoz kötött Tether USDT stabilcoint.

A május 22-i sajtóközlemény szerint az integráció célja, hogy gyors, biztonságos és hatékony fizetéseket tegyen lehetővé a Strike felhasználói számára, és tovább növelje az USDT használatát és elfogadottságát.

A Strike a Bitcoin Lightning Network-on alapuló fizetési platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy BTC-t utaljanak a világ bármely pontjára nagyon gyors tranzakció feldolgozási idővel. Az USDT integrálásával az alkalmazás most lehetőséget kínál a felhasználóinak, hogy ezután stabilcoinokat is utalhassanak, és így nem kell aggódniuk a Bitcoin volatilitása miatt.

“A Tether stabilcoinjával, mint közvetítő digitális eszközzel, a felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy digitális eszközeiket gyorsan átváltsák fiatvalutára, leküzdve a korábban az elfogadást akadályozó likviditási kihívásokat.”

Az integrációval kapcsolatban Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója megjegyezte, hogy a stabilcoin mint megbízható és hatékony digitális fizetési megoldás bevezetése, egyértelműen a stabicoinok növekvő elfogadottságát és elismertségét jelzi.

“Úgy véljük, hogy ez az együttműködés elősegíti a digitális valuták széles körű elterjedését. Ösztönzi az innovációt és mindenki számára befogadóbb pénzügyi ökoszisztémát hoz létre.” – tette hozzá.

A Strike szerint ez a lépés átformálja a kriptoszektor ökoszisztémáját is, és “új utakat nyit a zökkenőmentes digitális tranzakciók előtt”.

A Forbes cikke szerint Jack Mallers vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat azért választotta az USDT-t a Circle által támogatott USDC helyett, mert az Egyesült Államokon kívüli emberek “nem bíznak” a Circle-ben.

Strike

A Strike növekedési tervei

Május 19-én Jack Mallers, a Strike vezérigazgatója elárulta azt is, hogy a cég a jelenlegi bázisáról, az Egyesült Államokról, Salvadorról és Argentínáról több mint 65 országra terjesztette ki működését az elmúlt időszakban. A cég vezérigazgatója elmondta, hogy a Bitcoin-barát országba, Salvadorba szeretnék majd áthelyezni a székhelyüket.

A további terjeszkedési tervek szerint a vállalat új piacokra lépne be majd Afrikában, Latin-Amerikában, Kelet-Európában, Ázsiában és a Karib-térségben.

A vállalat szerint ezzel az expanziós lépéssel közel 3 milliárd emberre terjesztenék ki a hatókörüket, tovább ösztönözve a kriptovaluták terjedését és használatát világszerte.