A Visa már teszteli legújabb kriptovaluta szolgáltatását

A Visa fizetési óriás már teszteli, hogyan támogathatja az USDC stabilcoint és használhatja fel arra, hogy az Ethereum hálózatán fiat tranzakciókat bonyolítson le. Tervei között szerepel, hogy ügyfelei számára lehetővé tegye a digitális eszközök fiat valutára történő átváltását.

Január végén érkezett a hír, miszerint a Visa blokklánc alapú megoldásokat kíván integrálni rendszerébe. Alfred F. Kelly, a vállalat vezetője akkor elárulta, hogy a Visa hamarosan „számos kezdeményezést elindít”, mivel szerinte a stabilcoinok és a CBDC-k jelentős szerepet játszhatnak a fizetési részleg működésében. A napokban Cuy Sheffield, a Visa kriptoüzletágának alelnöke részletezte az óriás terveit, melyek tesztelése elviekben már megkezdődött. Hozzátette, hogy a kriptovaluta szektor az „egyik olyan terület, ahol izommemóriát kívánnak fejleszteni”.

A Visa kutatói és mérnöki csapata egyébként már vizsgálják a különböző blokkláncok alapjait, melynek keretében nagy figyelmet fordítanak a biztonság, a skálázhatóság, az interoperabilitás, az adatvédelem, illetve a protokollok felhasználási lehetőségeire.

A hitelkártya óriás még 2022 decemberében tette közzé javaslatát, amelyben felvázolta, hogyan tenné lehetővé az Ethereum birtokosok számára, hogy automatikus fizetéseket állítsanak be. Mindez annyit jelentene, hogy a bankok és az egyéb közvetítő platformok szerepe szükségtelenné válna a tranzakciók lebonyolításában, a felhasználók pedig be tudnák állítani az automatikus fizetési megbízásokat.

A Visa jelenleg a SWIFT fizetési rendszert használja, mely elviekben több mint 200 ország pénzügyi intézménye közötti fizetést tesz lehetővé. Sheffield azonban rávilágított a rendszer hátrányaira, mely elmondása szerint „számos korláttal rendelkezik, amiért nem tudnak gyakran pénzt mozgatni”.

Kapcsolódó cikkeink: