Abszurd: 720 milliós BitClub ponzi kiagyalói koronavírusra hivatkozva szabadulnának a börtönből

Két személy, akik a vádak szerint 722 millió dollárral károsították meg a befektetőket egy kriptovaluta bányász átverés révén, idő előtti szabadon engedésüket kérték a koronavírus jelentette egészségügyi kockázatokra hivatkozva.

Matthew Goettsche és Jobadiah Weeks ideiglenes szabadon engedésüket kérik az Essex megyei javítóintézetből mert félnek, hogy elkapják a vírust.

“Míg a COVID-19 kemény valósága a világ egészét érinti, a vírus által jelentett kockázatok különösen a fogvatartottak esetében jelentkeznek. A büntetés kiszabása előtti elzárásról időről-időre bebizonyosodik, hogy ideális környezetet teremtenek a fertőző betegségek terjedésére,” áll Goettsche szövetségi bíróságnak címzett levelében.

Goettsche és Weeks 2014-ben alapította a BitClub Network bitcoin bányászpoolt, ami azzal hitegette a befektetőket, hogy több helyszínen bányászfarmot üzemeltetnek. Az amerikai hatóságok szerint meghamisították a bevételi eredményeiket, bankkártya csalást követtek el és nem regisztrált értékpapír kibocsátást terveztek, mindemellett 722 millió dollárral károsítottak meg több százezer kisbefektetőt.

Goettsche és Weeks szerint nem tudja követni az egészségügyi előírásokat a börtönben, mert a fertőtlenítőanyagok limitált mennyiségben állnak rendelkezésre, mialatt a rabok túl közel kerülnek egymáshoz a börtönön belül. Hozzátették a bírónak küldött levelükben, hogy az Essex megyei javítóintézet “kivételesen gyenge múlttal rendelkezik az elítéltek egészségi állapotának megőrzéseben”.

Goettsche és Weeks azzal érvel, hogy lévén nem erőszakos bűncselekményért fognak ülni, ezért nem jelentenének veszélyt a társadalomra. Hozzáteszik, nem valószínű, hogy megszöknének az ítélethirdetés elöl mivel az útleveleiket már bevonták és nemzetközi körözés alatt állnak.

Weeks hozzáteszi, hogy krónikus asztmában szenved, ezért különösképp veszélyeztetett egy esetleges fertőzés esetében.

722 millió dollárnyi befektetői pénzzel nem tudnak elszámolni. Több százezer embert károsítottak meg, sokan mindenüket elvesztették miattuk. Ez a több milliárd dolláros banki pénzmosási és terrorizmus finanszírozási bűncselekmények szintre emeli őket (itt van pár: Danske Bank, HSBC, Deutsche Bank, Wells Fargo), amik elkövetőit szintén lassan el kellene számoltatni.

Kapcsolódó:

(Forrás: CoinDesk)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.