Az X (Twitter) megszerezte az engedélyt a bitcoin fizetésekhez

Rhode Island hivatalosan is jóváhagyta a Twitter Payments LLC, az X közösségi médiaplatform fizetési részlege által kért engedélyt, hogy a felhasználók nevében bitcoint és más digitális eszközöket tárolhasson, utalhasson és kereskedhessenek velük.

A pénzátutalási licenszre azoknak a vállalatoknak van szükségük, amelyek a felhasználók nevében szeretnék végezni ezeket a bitcoinnal és kriptovalutával kapcsolatos tevékenységeket. Ez az engedély a kapcsolódó szolgáltatókra is kiterjed, mint például a kriptotárcák, a fizetési processzorok és a tőzsdék.

Twitter pénzátutalási licensz

Elon Musk már korábban kijelentette, hogy az X-et a “mindenre kiterjedő alkalmazássá” szeretné fejleszteni. Ekkor megosztotta, hogy a platform “átfogó kommunikációt és a teljes pénzügyi világod lebonyolításának lehetőségét” fogja nyújtani.

Ez a mostani szabályozói intézkedés a Grayscale augusztus 29-i győzelmét követi az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet felett. Azonban a Twitternek sem ez volt az első lépése a kriptoszektorban. A közösségi médiaplatform már 2022. januárjában jóváhagyta az NFT-k profilképként való használatát.

Mit is nyújt a pénzátutalási licensz?

A CTL-t (Currency Transmitter License’ ) jellemzően olyan cégek kérik, amelyek olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint például a kriptotőzsdék, digitális kriptotárca-szolgáltatók és fizetési processzorok. Az engedély biztosítja, hogy ezek a vállalkozások megfeleljenek a vonatkozó szabályozásoknak. Illetve betartsák a pénzmosás elleni (AML) és az ügyfelet ismerő (KYC) eljárásokat a tiltott pénzügyi tevékenységek megelőzése érdekében.

Ez a hivatalos most megkapott licensz felhatalmazza a Twittert arra, hogy a virtuális eszközökhöz szorosan kapcsolódó szolgáltatások egész sorát nyújtsa. Ennek keretében az X platformnak lehetősége van arra, hogy kiterjedt felhasználói bázisa nevében digitális eszközök kezelését, átutalását és cseréjét végezze el.

A közel 450 millió aktív felhasználóval büszkélkedő X jó helyzetben van a kriptofizetések beépítéséhez. A Twitter széles felhasználói körének köszönhetően átalakíthatja azt, ahogyan az emberek a digitális valutákat a mindennapi pénzügyi interakciókban használják. Ez a fejlemény egy újabb lépést jelent a platform stratégiai manővereinek sorában, miután a milliárdos Elon Musk tavaly októberben sikeresen felvásárolta a platformot.

A vállalat mostani előrelépése jelentős mérföldkőnek számít. Ugyanis ezzel a közösségi interakció és pénzügyi szempontokat ötvözik a digitális platformok és az emberek életére gyakorolt hatásuk átalakítása érdekében.