Bankkártyával is lehet majd fizetni kriptopénzért – 26 új stabilcoint dob a piacra a Wirex

A Wirex fizetési platform 26 új stabilcoint indít a Stellar blockchain hálózaton.

26 új stabilcoin a Wirex tárcájában

Az Egyesült Királyságból indult Wirex csütörtökön jelentette be a hírt. A bejelentés szerint stabilcoin mögött az amerikai dollár, az euró, a brit font, a hongkongi dollár és a szingapúri dollár devizái adják majd a fedezetet.

A Wirex, amelyet az ország pénzügyi felügyelete, a Financial Conduct Authority (FCA) fizetési szolgáltatókra vonatkozó engedélyével is rendelkezik hozzátette, hogy az új stabilcoinok a cég saját több devizás kriptopénz bankkártyájára is feltölthetőek lesznek majd.

A Wirex kártya segítségével az ügyfelek más most is 8 különböző kriptopénzben és 10 hagyományos pénzben tudnak fizetni minden olyan helyen, ahol elfogadják a Visa kártyákat. A tárcában használható érmék most ezzel az 26 új stabilcoinnal bővülnek majd.

A stabilcoinokat azonnal át lehet váltani OTC árfolyamokon más stabilcoinokra vagy kriptopénzekre, mely révén hatékonyabbá és olcsóbbá válhatnak a nemzetközi átutalások.

Stellar hálózatán bocsátják ki az érméket

A Wirex a Stellar blokklánc hálózatát választotta, mely kellő mértékű biztonságot és skálázhatóságot jelent biztosítva az alacsony tranzakciós költségeket. Ezzel egyidejűleg a cég a Stellar saját érméjét, a stellar lumens (XLM) altcoint is hozzáadja a platformjához.

A Stellar hálózatát más nagy multik is használják különböző blokklánc technológiai megoldásokra, többek között például az IBM. De ezen kívül további 6 nagybankkal szerződtek le, melyek szintén stabilcoinokat fognak kibocsátani a jövőben.

A hír különösen jókor érkezett a piaci állapotokat nézve. Csütörtökön ugyanis az amerikai ügyészség bekérette a Bitfinex képviselőit meghallgatásra, ugyanis sikkasztás vádja merült fel a Tether stabilcoin fedezetének kezelése körül. A hír hatására megnövekedett a kereslet az alternatív stabilcoinok iránt. Ha a vádak beigazolódnak, akkor a Wirex stabilcoinjaira várhatóan bőven lesz kereslet a csalódott Tether felhasználók oldaláról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük