Barcelona szurkolói tokent listázott a Binance, 30%-os kedvezménnyel adta

A Binance friss közleménye szerint bevezette a Barcelona Fan Token (BAR) szurkolói tokent a kereskedési platformjára. Sőt, a BAR token 30%-os kedvezménnyel volt megvásárolható három órán keresztül a kereskedés megkezdése előtt.

A Binance a BAR tokent BAR/BTC, BAR/BUSD és BAR/USDT kereskedési párokkal indította a mai napon 11:00 órakor.

A közleményükből kiderült, hogy a 30%-os kedvezményre mintegy kétmillió dollár értékű BAR tokent ajánlottak fel, de csak a BNB tokenért vásárlóknak él a kedvezmény. A teljes kedvezményben listázott tokenmennyiség 74 735 BAR volt (ami a teljes tokenkínálat 0.19%-a).

A BAR token az FC Barcelona hivatalos licencelt tokenje, amit a Chiliz fantoken kibocsátóval közösen indítottak útjára. A szurkolói token tulajdonosok exkluzív szuveníreket és jegyeket vásárolhatnak segítségével, illetve egyfajta limitált beleszólási jogot is biztosít a klub döntéseibe.

A Barcelona nem az egyetlen európai prémium labdarúgóklub, ami fan tokeneket bocsát ki. Hasonló lépéssel jött ki a rivális Atlético de Madrid még a múlt évben (ATM token), ami a Chiliz váltón vásárolható meg. Az olasz A Ligában is vannak már fan token kibocsátó klubok, ilyen a Juventus a JUV tokennel, vagy éppen az AS Roma. Az angol Premier Ligából pedig megemlíthető a West Ham United (WES) és a Manchester City (CITY).

Közben a Binance natív BNB tokene továbbra sem pihen és sorra dönti az árfolyamrekordokat. Az elmúlt 24 órában több mint 8 százalékot erősödve 559 dolláron kereskedik a dollárral szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük