Bikapiacra készülődve: brutális mennyiségben halmozzák a bitcoint

Nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal senki nem akar lemaradni a várva-várt bikapiacról, és az azzal járó profitszerzésről. Az intézményi befektetők mellett a magánszemélyek is belelendültek a sokszor digitális aranyként emlegetett kriptovaluta felhalmozásába. Egy kriptoelemző cég azt vélte felfedezni, hogy az elmúlt 7 hétben a BTC-tulajdonosok sokkal agresszívabbak lettek vásárlásaik kapcsán, és a szokásosnál jóval nagyobb arányban halmozzák a bitcoinokat. Április vége óta 154 500 BTC-t vásároltak fel több mint 4,75 milliárd dollár értékben. A legintenzívebb vásárlási hullám az elmúlt 2 hétben volt megfigyelhető.

Ahogy arról tegnapi cikkünkben is beszámoltunk, az utóbbi időszakban a bitcoin felhalmozás új szintekre lépett. Egyre többen jönnek rá, hogy a világelső kriptovaluta sokkal inkább kedvez azoknak, akik hosszú távon fektetnek be, vagyis akik a HODL stratégiát választják.

A fent említett kriptoelemző vállalat, a Santiment szerint a bálna és cápa címek, amelyek az 1000-nél, illetve 10-nél több BTC-vel rendelkező tulajdonosokra utalnak, magasabb fokozatra kapcsolták a felhalmozási tempót. Az elemző cég adatai szerint a két csoport az elmúlt 7 hétben 154 500 BTC-t vásárolt fel, melynek dollárban kifejezett értéke mintegy 4,75 milliárd.

BTC

Ennek egyik legfőbb oka az arról felröppent hír, hogy a világ legnagyobb eszközkezelője, a BlackRock beadta kérvényét egy spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) elindítására. A tett inspirálta a Fidelity Investment-et is, amely 4,2 billió dollárnyi kezelt vagyonnal a harmadik legnagyobb eszközkezelő a világon, és a BlackRock iShares spot bitcoin ETF-hez hasonló ETF engedélyeztetésére adta magát. Emellett a cég a Grayscale Investments felvásárlására is készül, amely a digitális eszközökkel foglalkozó vagyonkezelők között világelső a piacon.

“Amíg a kulcsfontosságú érdekeltek folytatják a vásárlást, addig júliusban további kriptoemelkedés indokolt lehet”.

A Litecoin közelgő felezése 42%-kal tolta feljebb az árfolyamot

A Santiment a Litecoint (LTC) is szoros figyelemmel kíséri, főleg ebben az időszakban, a felezéséhez közeledve. A Litecoin felezése, akárcsak a Bitcoiné, négyévente történik, és eredménye a bányászjutalmak felére csökkenése. A blokkokért járó jutalom a kezdeti 50 LTC-ről 2015-ben 25-re, 2019-ben 12.5-re, idén pedig 6.25-re csökken. A felezés célja a tokenkibocsátás ütemének csökkentése, valamint az így kialakult szűkösség által az árfolyam felhajtása. A közelgő eseménynek köszönhetően a peer-to-peer fizetési hálózat csak az elmúlt két hétben 42%-ot emelkedett. (A rendelkezésre álló információk alapján a felezés augusztus első hetén lesz esedékes).