Már kipróbálható a Binance decentralizált tőzsdéje

A Binance, mely momentán a legnagyobb kereskedési volument lebonyolító kriptotőzsde a világon, végre elérhetővé tette a a saját blokkláncán fejlesztett decentralizált kereskedési platformját.

A vállalat a mai napon jelentette be a hírt, hogy a Binance DEX -et már a közösség is tesztelheti, a felhasználók saját tárcát generálhatnak és egyben ismerkedhetnek a kereskedési platform interfészével.

A Binance emellett egy blokklánc felfedezőt is mellékelt a teszthálózaton futó DEX-éhez és a Binance Chain néven futó blokkláncához. A blokklánc fogja a DEX-ét hajtani, ahol minden egyes kereskedő egy saját csomópontként funkcionál és mindenki hozzáférést kap a saját privát kulcsához.

A teszthálózat indulása nem jelenti azt, hogy a kereskedők mostantól élesben kereskedhetnek a felületen, az éles verzió indulása a közösségi visszajelzések begyűjtése előtt nem várható.

“A Binance DEX révén egy másfajta letéti biztonságot, szabadságot és felhasználhatóságot biztosítunk az usereknek, ahol egyben nagyobb felelősség és nagyobb kontroll is hárul a személyes vagyont kezelőkre,” közölte Changpeng Zhao, Binance centralizált és decentralizált tőzsde CEO.

Megjegyezte, a cége által felvásárolt Trust Wallet blokklánc startup már integrálásra került a Ledger hardvertárcával egyetemben. Az ERC20 token BNB-t pedig hamarosan a Binance Chain blokkláncra migrálják, még a DEX indulása előtt.

A Binance elsőként 2018 márciusában jelentette be, hogy saját blokklánc és decentralizált tőzsde indítását tervezi.

A mai bejelentésben Zhao azt is hozzátette, hogy a Binance Chain szinte azonnali, 1 másodperc alatti tranzakció végrehajtást garantál. Ilyen kapacitás, szerinte, potenciálisan ugyanazt a tranzakciós volument teszi elérhetővé a Binance DEX-en, mint a Binance.com tőzsdén.

Korábban Zhao Twitterén már megjegyezte, a listázási díj tokenenként valahol 100 000 dollár körül lesz, ami meglehetősen magas összeg. Zhao akkor az átverések tömkelegére hivatkozott, melyek általában nagyon olcsón akarják listáztatni magukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük