Kedden leáll a Binance kriptopénz tőzsde tervezett karbantartás miatt

Vasárnap dél körül értesítették az ügyfeleiket, hogy június 26-án hajnalban 4 órára leáll a Binance. A tervezett karbantartás alatt nem lehet se kereskedni, se kifizetéseket teljesíteni.

Tervezetten leáll a Binance

Az egyik legnépszerűbb kriptopénz tőzsde a honlapján tette közzé, hogy 4 órára leáll a Binance kereskedési platformja. Június 26-án magyar idő szerint hajnali 3-kor kezdődik a tervezett leállás. Így várhatóan reggel 7 órára már újra elérhető lesz az oldal, ha minden a terv szerint halad.

A közlemény szerint a leállás alatt kifizetéseket nem lehet teljesíteni a Binance oldaláról és a kereskedésre sincs lehetőség. A kripto tőzsde elnézést kér az esetleges kellemetlenségért és kéri minden ügyfél türelmét az karbantartás ideje alatt.

A kriptopénz kereskedési portálon naponta 1 milliárd dollár értékű bitcoin és altcoin folyik át. Ezzel a napi kereskedési volument illetően a második legnagyobb kriptopénz tőzsde jelenleg a piacon. A cég igazgatója épp a hetekben fejtette ki véleményét a kriptopénz piac jövőjét illetően.

Jobb félni, mint megijedni

Feltehetően a tervezett leállás nem okoz majd különösebb problémát. Azonban nem árt, ha visszaemlékszünk rá, hogy nem mindig mennek zökkenőmentesen ezek a karbantartási folyamatok.

Idén februárban szerdától péntekig nem volt elérhető a Binance egy szerver probléma miatt. Akkor a Twitteren közölték, hogy átmeneti problémák léptek fel a kereskedésben, mely később odáig fajult, hogy nem tudták szinkronizálni az adatokat a szerverek között. Az adatok helyreállításán a fejlesztői csapat több, mint 2 napig dolgozott. Végül a Binance 70%-os díjcsökkentéssel kompenzálta az okozott kellemetlenségekért a felhasználókat.

Fél évvel ezelőtt januárban pedig a Kraken nem volt elérhetőkét napig, melynél egy hasonló tervezett leállás során nem sikerült újraindítani a rendszereket. A felhasználók pedig kétségbeesetten próbáltak információhoz jutni, hogy mi is történhetett az oldallal. Reméljük a Binance esetén nem kerül sor hasonló problémára.

Mindenesetre jó, ha észben tartjuk, ha kedden hajnalban az oldalra tévedünk, nincs is semmi gond a kereskedési platformmal, csak fejlesztik a rendszereket. Az is sokat segít, ha különböző közösségi média oldalakon követjük a tőzsdét, ahol kereskedünk, hogy biztosan képben legyünk az aktuális eseményekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük