Bitcoin Srác 15 perces hírneve már 3,7 millió forintot hozott a konyhára

Már több, mint 3,7 millió forintot keresett Bitcoin Srác, aki a FED elnöke mögött egy táblán keresztül mutatott egy befektetési lehetőséget: azaz, hogy vegyél bitcoint.


Bitcoin Srác Janet Yellen mögött

Vegyél bitcoint, javasolja a Bitcoin SrácJanet Yellen, az amerikai központi bank, a FED elnöke a Kongresszus előtt tartott beszámolót. Yellen a pénzügyi bizottság előtt jelent meg szerdán, ahol az amerikai gazdaság helyzetéről számolt be és válaszolt a bizottság kérdéseire. A központi bank elnökeként Yellen beszámolt a féléves teljesítési eredményekről a Kongresszusnak.

Miközben Yellen azzal került be a sajtóba, hogy a FED egyre inkább hajlandó a kamat emelésre mert a gazdasági helyzet javult az utóbbi időben, az egyik háttérben szereplő ember észrevette a közösségi média figyelmében rejlő hatalmat.  Az élő közvetítés közben a háttérben az egyik meghívott igen csak figyelemfelkeltő befektetési tanácsot adott: vegyél bitcoint.

A CNBC tweetelte ki először a képernyő felvételt, amit aztán azonnal elkezdtek megosztani azok akik figyelemmel kísérték Yellen beszédét. A #bitcoinsignguy hashtag révén futótűzként terjedt Bitcoin Srác hírneve. Egy következő Twitter üzenetben azonban a Wall Street Journal gazdasági tudósítója Nick Timiroas arról számolt be, hogy az üzenet felmutatóját elég gyorsan kivezették a teremből.

Bitcoin Srácnak bejött a 15 perc hírnév

Bitcoin srac 15000 dollart keresett eddigA blokklánc adatok szerint azonban úgy tűnik megérte felmutatni azt a táblát. A média megjelenés után nem sokkal kiderült, hogy a Bitcoin Srác valójában egy kriptopénz kereskedő, CryptoEthan barátja. Ő posztolt egy képet később az eredeti vegyél bitcoint felirat mellett egy bitcoin címmel együtt.

És úgy tűnik a kriptoközösség értékeli a hasonló média szenzációkat. A cikk írásakor ugyanis már 6.85 BTC érkezett eddig erre bitcoin címre. A legtöbb adomány apró tételekből adódik össze, azonban érkezett egy 1 BTC összegű utalás is a számlára. Ez mai árfolyamon számolva majdnem 15000 dollárnak vagy 4 millió forintnak felel meg, ami igen csak szép teljesítmény a 15 perces hírnévért. Ami valójában inkább csak 5 másodpercnyi hírnév volt. Azonban úgy látszik Bitcoin Srác jókor volt jó helyen és volt aki értékelte a viccet.

Mindeközben a Kongresszus is érdeklődik a bitcoin iránt, nem rég gyorstalpaló keretében tanulmányozták a kriptopénzeket, tavaly pedig pont Yellen sürgette a blokklánc technológia tanulmányozását.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük