Vásárolj bitcoint az osztrák postán! Levél feladás és bitcoin vásárlás egy helyen

Múlt héten arról számoltunk be, hogy Svájcban már bankban is lehet bitcoint vásárolni. Az osztrákok sem akarnak lemaradni a fejlődésben, ugyanis most már bitcoint az osztrák postán is lehet venni.

Vásárolj bitcoint az osztrák postán

Bitcoin vásárlás és levél feladás egy helyen

Sokan még mindig bonyolult folyamatként tekintenek a bitcoin vásárlásra. Pedig mindössze szükség van egy pénztárcára és egy helyre ahol bitcoint lehet venni és már mehet is az üzlet. Már mi is készítettünk pár összefoglalót, hogyan lehet könnyen és gyorsan kriptopénzhez jutni. Ennek ellenére még mindig vannak akik ennél könnyebb megoldás segítségével akarnak bitcoint venni. Az osztrák posta most nekik kedvez.

Pár hónap múlva ugyanis több száz postán lehet majd bitcoint venni Ausztriában. A pultnál gyorsan és kényelmesen lehet majd eurót bitcoinra váltani. Összesen 1800 értékesítés pont vesz majd részt az egyelőre még kísérleti projektben.

Ráadásul a bitcoin mellett további kriptopénzek támogatását is tervezik majd. Egyelőre annyi a biztos, hogy ethereum is lesz kapható az osztrák postákon a jövőben. A többi altcoin kapcsán a tárgyalások és fejlesztések még azonban folyamatban vannak.

Az osztrák posta és a BitPanda

Az osztrák posta a BitPandával kötött partnerségi megállapodást annak érdekében, hogy az ügyfelek számára közvetlenül elérhető legyen a bitcoin vásárlás a postákon.

Levelek és bitcoinHárom különböző összegben lehet majd bitcoint vásárolni az osztrák postán. 50 EUR, 100 EUR vagy 500 EUR címletben lehet majd fizetni. Úgy tűnik egyelőre ennél kisebb összegben nem lehet majd kriptopénzt venni. A kifizetett összegért cserébe egy kódot kapnak az ügyfelek amit a BitPanda oldalán keresztül kell beütni és azonnal megjelenik a bitcoin a számlán. Az érdekes koncepció a BitPanda reményei szerint egy újabb vásárlói csoport felé nyithatja meg a kriptopénzek piacát. A céljuk, hogy minél többen ismerkedjenek meg a bitcoinnal és kezdjék el használni.

Az osztrák posta elmondása szerint azért választotta a BitPandát szolgáltatóként, mert a döntéshozók szerint az egyik legnagyobb kereskedési platformnak számít. Mindemellett pedig Bécsben van a központjuk ami minden bizonnyal szintén közrejátszhatott a kiválasztásban. A BitPanda több mint 300000 ügyfelet szolgál ki naponta. Az új partnerségi megállapodástól 200 millió euró forgalom növekedést várnak, ami meglehetősen ambiciózus cél, de nem teljesíthetetlen.

Ahogy a kriptopénzek egyre népszerűbbé válnak úgy jelennek az egyre innovatívabb megoldások a kriptopénz vásárlásra. Minden kriptovállalkozás célja, hogy minél szélesebb tömegeket tudjon becsatlakoztatni a kriptogazdaságba. Az osztrákok mindenképpen élen járnak a fejlesztésben. Az energia szolgáltatójuk például közcetlen bitcoin fizetést tesz lehetővé, míg Bécsben már bitcoin bank is nyílt. Várjuk a további innovatív megoldásokat a szomszédainktól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük