Újabb intézményi befektető a láthatáron 📈, a BlackRock a kriptopénz határidősökkel szemezget

A világ legnagyobb ETF (exchange traded fund – tőzsdén kereskedett alap) szolgáltatója, a BlackRock egy munkacsoport hoz létre, hogy megvizsgálja a bitcoin piacaira történő belépés lehetőségét, jelentette a Financial News.

A lépés 180 fokos fordulatot jelent a vállalat kriptopénzeket érintő álláspontjában. A Goldman Sachs nyomdokait követve a munkacsoport a bitcoin határidősökbe való fektetés lehetőségét kívánja alaposan megvizsgálni.

A FN-nek nyilatkozó vállalati képviselő kifejtette, a “vállalat már évek óta figyeli a blokkláncot”, a kriptopénzeket a kommentárjában nem említette.

A BlackRock szakértők megvizsgálják a versenytársak lépéseit írja az FN, ami azt indukálja, hogy a Goldman Sachs 180 fokos fordulata nem maradt észrevétlen a versenytársai előtt.

A Goldman Sachs vezérigazgatója, Lloyd Blankfein többször is elmondta a médiának, hogy a Bitcoin “nem neki való”, mielőtt egy hirtelen bejelentés során, egy dedikált kutatócsoport felállítását jelentették be, amely a kriptopénz befektetési eszközök beépítését vizsgálja a Goldman eszközkínálatába.

A BlackRock szintén e gondolatmenetet követheti, annak ellenére, hogy vezérigazgatója, Larry Fink a korábbi rekordárfolyamot megelőzően a bitcoint “pénzmosás eszközeként” jellemezte.

Ez év februárjában a cég már megkezdte a kriptopénz opciósok “szoros felülvizsgálat alatti” kínálatát a jövőbeni “szélesebb körű” felhasználás előtt.

A BlackRock 6.3$ trilliárd dollárt kezel.

A konszenzus a kriptopénzes berkekben az, hogy az intézményi befektetők a legmegfelelőbb belépési pontra várnak és a jelek szerint a mozgolódás már megkezdődött. A múlt héten írtunk Steven Cohen milliárdos alapkezelőről, aki kriptopénz alapba fektet. Egy korábbi hír során arról számoltunk be, hogy a svájci tőzsde saját blokklánc kereskedési platformot fejleszt.

A hír hatására kilőttek az árfolyamok és a bitcoin 3.8%-ot erősödve 6600$ dolláron kereskedik.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük