Blokklánc alapú szállítási rendszert fog használni egy japán vállalat

A Nippon Express japán logisztikai vállalat tervei szerint jövőre egy blokklánc alapú hálózatot épít be frissülő szállítási rendszerébe.

A Nikkei japán újság cikke cikke alapján a Nippon Express 100 milliárd jent, körülbelül egy milliárd dollárt áldoz egy blokklánc alapú szállítási hálózat kiépítésére, amelyet kifejezetten a gyógyszeripari szállítmányok transzportjára akarnak használni. A tokiói székhelyű vállalat 2021-től olyan lehetőséget szeretne kifejleszteni, amellyel valós időben nyomon tudják majd követni a gyógyszerkészítményeket a raktárak és a minőségellenőrző csoportok állapotának frissítése révén.

Együttműködés az Accenture-el és az Intel-lel

A Nippon Express más vállalatokkal fog együttműködni Japánban és külföldön is, hogy egy gyors és hatékony blokklánc kompatibilis gyógyszeripari hálózatot hozzon létre. Az Accenture érzékelőrendszert készít majd, amelyek a teherautókban és a raktárakban található termékek hőmérsékletét fogja ellenőrizni. Az Intel Japan pedig rádiófrekvenciás azonosító (RFID) címkéket fog biztosítani az egyes szállítmányok nyomon követésére.

A blokklánc és a Nippon Express

A már említett speciális érzékelők és az RFID-címkék együttesen lehetővé teszik majd a gyártók, a nagykereskedők és az egészségügyi intézmények számára, hogy a blokklánc segítségével valós időben nyomon tudják követni a gyógyszer-fejlesztési és gyártási folyamatot.

Az alapanyagok behozatalától az orvosi intézményekbe történő szállításig az Intel és az Accenture termékeit a Nippon Express telepíteni fogja a gyárakba, a raktárakba és a gyógyszert szállító teherautókba is. Az egyes szakaszokon lévő adatokat feltöltik a blokkláncba, feltüntetve az szállítmányok állapotát és GPS koordinátáit.

Népszerű a termék nyomon követése

A világon már számos vállalat használ blokklánc technológiát termékeik nyomon követésére. Egyre népszerűbb már minden iparágban az élelmiszeripartól, a ruhaiparig. Mivel számos visszaélés történik az ellátási láncokban, legyen az alapanyagok illegális helyről történő beszerzése illetve a hamisítványok elterjedése, igazán nagy szükség van az alapos ellenőrzésre, amelyhez a blokklánc tökéletes megoldást kínál.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük