Az OKCoin delistázza a BCH-t és a BSV-t Craig Wright miatt

Még a napokban írtunk arról, hogy Craig Wright, a milliárdos vállalkozó azt állítja, hogy ő találta fel a bitcoint. Ezzel összefüggésben pereket is indított, hogy például a bitcoin.org vagy bitcoincore.org üzemeltetői távolítsák el a Bitcoin fehér könyvét az oldalaikról. Párhuzamosan ki is rohant a bitcoin ellen, simán Ponzi-sémának nevezve azt. Az elég vad megnyilatkoztatásokat érdemes a helyén kezelni, ettől függetlenül a hatásaitól tartva a népszerű kriptotőzsde, az OKCoin lépéseket tett két Bitcoin hard forkkal kapcsolatban. Március elsejétől tehát az OKCoin delistázza mindkét kriptót, a BCH-t és a BSV-t.

Az OKCoin delistázza a két legismertebb Bitcoin hard forkot

Azonnal sokan bírálni kezdték a tőzsdét, amiért a Bitcoin Casht (BCH) és a Bitcoin SV-t (BSV) delistázta. Az OKCoin vezetője szerint ez a bitcoin ökoszisztéma érdekében történik, hogy Wright pereinek hatásaitól megóvja a rendszert. Még tegnap jelentették be a kereskedés felfüggesztését és az is kiderült, hogy a BCH és a BSV 2021. március elsején eltávolításra kerül a tőzsdéről. A bejelentést aztán egy közleményben az OKCoin vezetője, Hong Fang igyekezett megmagyarázni. Ebben Fang arról ír, hogy a bitcoinnak köszönhető az egész szektor létrejötte. Ebben a szektorban elég gyakran fordulnak elő forkolások, viszont a BCH és a BSV forkjai eléggé különlegesek a maguk nemében.

A történetet ugyan ismerjük, hogy mi miért történt, de a lényeg, hogy a BCH és a BSV is mindig azt állította, hogy ők az igazi Bitcoin. Persze a piac ezt gyorsan beárazta, nézzük csak meg a BTC jelenlegi árát és piaci részesedését a BCH-hoz és a BSV-hez képest. És hogy jön ehhez Wright pereskedése? Az OKCoin vezetője szerint Wright nagyon befolyásos befektető a BSV mögött. És bár nem rendelkezik többségi befolyással, komoly hatása van az árfolyama és a kereskedésre is.

Így a Bitcoin megvédése érdekében az OKCoin nem tehetett mást, mint hogy delistázza a két legismertebb bitcoin hard forkot. És a közlemény ugyan kiemelte, hogy a BSV és a BCH közösségben is vannak tisztességes kereskedők, fejlesztők és felhasználók, az ökoszisztéma védelme érdekében távol kell tartani a bitcointól Wright alattomos harcát. Mondhatni az OKCoin nem talált más módot a magát Satoshi Nakamotónak tartó Wright támadásának kivédésére, mint a két legismertebb BTC fork eltávolítását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.